5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali'den "okuyun-yazın" talimatı

VAN VALİSİ KARALOĞLU, SBS KURSUNA GİDEN ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursuna katılan öğrencileri ders gördükleri okulda ziyaret etti.

Merkeze bağlı 18 köy ilköğretim okulundan 433 öğrenci ile merkezde ikamet eden ve dershaneye gidemeyen 6,7 ve 8. sınıfta toplam 8 bin 742 öğrenci, 22 merkezi okulda her hafta sonu SBS kursuna gidiyor.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından servis ve doküman giderleri karşılanarak SBS kursuna katılan öğrencileri eğitim gördükleri okulda ziyaret etti. İlk olarak Şerefiye Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu’nda SBS kurslarına katılan merkeze bağlı köylerden gelen 433 öğrenciyi ziyaret etti. Vali Karaloğlu, okula geldiğinde 14 öğrencinin elinde yazılı olan “Teşekkür ederiz” yazısı ile karşılaşınca öğrencilerle tek tek sohbet edip iyi çalışmalarını söyledi. Daha sonra sınıflara girerek öğrencilere okumaları yönünde nasihatlerde bulundu.

Vali Karaloğlu, buradan ayrıldıktan sonra Karşıyaka Mahallesi Gazi Osman 5. Sokak’ta bulunan Fevzi Geyik İlköğretim Okulu’na giderek burada da SBS kursuna katılan diğer öğrencileri de ziyaret etti. Okuldan ayılırken bir değerlendirme yapan Vali Karaloğlu, Van merkezde kayıtlara göre 55 bin kişinin okuma yazma bilmediğini söyledi. Bunları çok kısa sürede azaltmaları gerektiğini ifade eden Vali Karaloğlu, “Van’da eğitimin altyapısı, fiziki yapısı çok kötü değil. Son 6 yılda gerçekten Hüseyin Çelik’in Milli Eğitim Bakanı olması sayesinde burada ciddi bir altyapı atağı olmuş. Fakat altyapıdaki iyileşmeyi eğitim kalitesine istediğimiz oranda yansıtabilmiş değiliz. Ciddi sıkıntılarımız var. Öğretmen, idareci arkadaşlarımız herkes üzerine düşeni yapıyor, yapacağız ve daha çok emek vereceğiz. Mutlaka 7’den, 77’ye okul öncesi eğitimden yetişkin eğitimine, eğitimin her dalında mutlaka Van’da kaliteyi belli bir noktaya taşıma mecburiyetimiz var. Hala ilimizde 123 bin insan okuma yazma bilmiyor olması ve halen ilköğretime devam eden çocuklarımızın 7 bin civarında okuma yazma bilmiyor olması bizi rahatsız ediyor. Onu çözmeye çalışıyoruz. SBS’de ve ÖSS’de kurs imkanı olmayan çocuklarımıza burs imkanı sağladık. Onların kitaplarını, materyallerini ücretsiz veriyoruz. Orta öğretimde kırsaldaki çocuklarımızı bu yıl taşımaya başladık. Onları taşıyoruz. Gelecek yıllarda da devam edeceğiz. Mutlaka okumak isteyen eğitilmek isteyen herkese ulaşmamız gerekiyor. Her türlü tedbiri de alıyoruz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 “EN YOĞUN OKUMA YAZMA BİLMEYEN İNSANLAR VAN MERKEZDE OTURUYOR”

Özellikle okuma yazma noktasında merkezde daha yapacakları çok işlerinin olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “En yoğun okuma yazma bilmeyen insanlar Van merkezde oturuyor. Bunlara ulaşmamız daha kolay. Halk eğitimimiz, okuldaki idareciler vatandaşlarla biraz daha yakın ilişki kuracak. Mahalle muhtarı ve imam arkadaşlardan bu konuda eğitim camiasına yardımcı olmasını bekliyoruz. Biz imamların da eğitimin bir parçası olmasını arzu ediyoruz. Muhtarların mahallerine giden eğitimci arkadaşlara öncülük yapmasını, vatandaşa ulaşması noktasında yardımcı olmalarını bekliyoruz. Eğitim meselesi sadece milli eğitimin veya il valisi olarak benim problemim değil, toplumun top yekün problemi. Biz 7’nden 70’e el birliği ile bu işe sahip çıkarsak, bu işi çözmeye çalışırsak, bu problemi çözebiliriz. Yoksa sadece vali olarak benim gayretim bir sonucu ulaşmamıza yetmez. Basın, kamuoyu, ekonomik durumu iyi olan bu işle arsa bağışı, nakdi bağışla destek olacak. Eğitim meselesi sadece milli eğitimin veya il valisi olarak benim problemim değil, toplumun top yekün problemi. Van Eğitim Derneği adı altında bir dernek kurduk. Biz Vanlılardan bu derneğe sahip çıkmalarını ve bağışta bulunmalarını bekliyoruz. Şuanda derneğimiz aktif halde. Özellikle okul öncesi ana sınıflarına ciddi katkıları var. Bütün Vanlılar bu işe gönül verirse ben çok kısa zamanda Van’da eğitim probleminin çözüleceğine inanıyorum. Okulları geziyoruz gerçekten pırıl, pırıl gözleri çakmak, çakmak çocuklar var. Onlara biz ulaşıp emek verirsek karşılığını alırız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 “İMAMLARA DA OKUMA YAZMA KURSLARI AÇTIRIN”

Öğrenci ziyaretlerine katılan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhittin İnci’ye talimat veren Vali Karaloğlu, “Merkezde okuma-yazma kurslarında patlama yapmanızı bekliyorum. İnsanlar istekliler. Bizler de bu istek ve arzuya karşılık vermemiz lazım. Özellikle imamları bu işin içine katın. Müftü beyle bir toplantı yapınız. Mutlaka imamlar, muhtarlar bu işin içerisinde olsun. İmamlara da okuma yazma kursları açtırın. Onları öncelikle bir oryantasyon kursuna tabi tutun” şeklinde sözlerini tamamladı.

VAN VALİSİ KARALOĞLU, SBS KURSUNA GİDEN ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ
VAN VALİSİ KARALOĞLU, SBS KURSUNA GİDEN ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 17:57:01
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 21:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?