7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Validen başarılı öğrencilere jest

VALİ KARALOĞLU'NDAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE JEST

Van Valisi Münir Karaloğlu, il merkezi ile Başkale, Gürpınar, Gevaş, Çatak ve Özalp'ta ilköğretim 7. sınıfta okuyan ve derslerinde başarılı olan 300 öğrenciyi SODES projesi çerçevesinde bir haftalık yaz kampına aldırdı.

Van Valiliği'nin koordinatörlüğünde, Sosyal Eğitimciler Spor Kulübü Derneği'nin organize ettiği Sporla Gelen Kardeşlik Projesi'ne (SODES) katılan öğrencilerin yaz kampı Edremit ilçesindeki Fen Lisesi'nde başladı. Bir hafta sürecek kampta öğrencilere 1 koordinatör, 4 koordinatör yardımcısı, 8 spor ve 20 gönüllü eğitmen nezaret edecek. Gönüllü eğitmenler öğrencileri gündüz kamu kurumları ve kentin tarih turistik yerlerini gezdirecek, akşam da sportif faaliyetlere katılımlarını sağlayacak. Proje Koordinatörü Halim Gökçe başkanlığında kampta bulunan bir grup öğrenci bu imkanı kendilerine sağlayan Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Öğrencilerle Vali Alipaşa Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Karaloğlu, öğrencilerle isim olarak tek tek tanışarak, geçtiğimiz günlerde yapılan SBS hakkında bilgi aldı. Valilik tarafından açılan SBS kurslarının önümüzdeki yıl da devam edeceğini belirten Karaloğlu, amaçlarının öğrencilerin bu kurslara devam ederek, başarılı olmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

“SAMİMİYETLERİNİZİ ARTIRIN, BİR BİRİNİZLE DOST OLUN”

Öğrencilerin beraber oldukları bir haftalık zaman dilimi içinde birbirleriyle olan samimiyetlerini artırmalarını ve dost olmalarını tavsiye eden Karaloğlu, “Birbirinizle internetle ve diğer şekillerde haberleşebilirsiniz. Farklı okullarda farklı yerlerde de olsanız bile irtibatınızı koparmayın. Burada kurmuş olduğunuz dostluklarınızı devam ettirin ve güzellikleri de birbirinizle paylaşın. Yani aranızda bir gönül köprüsü oluşsun. Gönül bağı oluşsun. Sadece gittik bir hafta kaldık, eğlendik ve geldik olmasın” dedi.

“YARIN BU ÜLKEYİ SİZLER YÖNETECEKSİNİZ”

Eğitimle ilgili heyecanlarının artmasını da isteyen Karaloğlu, “Yarın bizim bulunduğumuz makam ve görevleri sizlere teslim edeceğiz. Yarın sizler öğretmen, vali, kaymakam olacaksınız. Yarın sizler bu ülkeyi yöneteceksiniz. Ülkeyi yönetebilmek için de iyi yetişmeniz lazım. İyi yetişmenin koşulu da gayretli ve azimli olmaktan geçer. Biz sizlere emek sarf ediyoruz, siz iyi yetişesiniz diye gayret göstereceğiz. Sizin de gayretli olmanız lazım” şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu, koordinatör ve eğitmenlere çocuklara diğer spor branşları ile birlikte yüzme öğretmelerini de istedi. Öğrencileri kabul sırasında Özalp Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Hüseyin Demirbaş'ta hazır bulundu.

VALİ KARALOĞLU'NDAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE JEST
VALİ KARALOĞLU'NDAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE JEST
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 10:25:01
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 18:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?