5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Validen Başkan Yıldırım'a övgü

Van Valisi Münir Karaloğlu, hizmetlerini beğendiği Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ı tebrik etti.

Muradiye ilçesindeki incelemelerini tamamlayan Vali Karaloğlu, beraberindeki kurum amirleriyle birlikte Çaldıran ilçesine geçti. Hükümet Konağı önünde İlçe Kaymakamı Armağan Önal, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ve kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, kaymakamlığa geçerek ilçenin sorunları hakkında İlçe Kaymakamı Önal'dan brifing aldı.

Daha sonra ilçe merkezinde esnaflarla tokalaşan ve yanına yaklaşan çocuklarla yakından ilgilenerek çikolata dağıtan Vali Karaloğlu, Belediye Başkanlığı'na geçti. Başkanı Ferman Yıldırım ve ekibi tarafından karşılanan Karaloğlu, belediyenin çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi aldı. 2004 yılında görev gelirken ilçenin en önemli sorununun içme suyu ve altyapı eksikliği olduğunu kaydeden Yıldırım, şuanda ilçe merkezinde içme suyu olmayan tek bir hanenin dahi kalmadığını, altyapıda da yüzde 30'luk bir bölümü bitirdiklerini aktardı. Şimdiye kadar 22 projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Yıldırım, ilçeye yeni bir mezbahane, hayvan pazarını şehir dışına çıkararak, yeni bir otopark ve otogar yaparak, 22 kilometre de asfalt döktüklerini anlattı.

Türk tarihinde önemli kilometre taşlarından olan Çaldıran ilçesini beklediğinden çok daha iyi bir görünümde bulduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, ilçenin modern ve çağdaş olma yolunda ilerlediğini söyledi. Başkan Yıldırım'a gayretli olması yolunda tavsiyelerde bulunan Vali Karaloğlu, “Ben beklediğimden çok daha güzel bir Çaldıran buldum. Başkanım çok iyi bir makine parkınız var. Bu makine parkını iyi kullanırsanız mahallelere iyi hizmet edersiniz. Çünkü bu millet sizlerden hizmet bekliyor. Şimdiye kadar iyi hizmetler yapmışsın. Seni ve ekibini tebrik ediyorum. Biraz daha gayretli olun. Çünkü bu millet sizlerden hizmet bekliyor” diye konuştu.

Çaldıran Belediyesi'nden ayrılan Karaloğlu, yapımı devam eden okul inşaatında denetim yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 18:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?