6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Validen diyaliz hastalarına ziyaret

VALİ KARALOĞLU DİYALİZ POLİKLİNİĞİNDE İNCELEME YAPTI

Van Valisi Münir Karaloğlu, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin şehir merkezinde diyaliz polikliniğinde incelemelerde bulunarak, hastalarla sohbet etti.

Vali Karaloğlu, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak Fevzi Çakmak Caddesi'nde faaliyet gösteren diyaliz merkezi ve kalp krizlerine acil müdahale yapabilecek olan poliklinikte incelemelerde bulundu. Sağlık İl Müdürü Dr. Orhan Çetinkaya, Başhekim Hasan Ali Gümrükçüoğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Karaloğlu, 4 katlı binada hizmet verecek polikliniğin tüm bölümlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Başhekim Gümrükçüoğlu, 1. katın poliklinik diğer katların ise diyaliz hastaları ve kalp krizi geçiren vatandaşlara acil müdahale edecek birimlerden oluştuğunu belirtti.

HAVİ TEYZEDEN KARALOĞLU'NA KÜRTÇE DUA

Diyaliz ünitesinde tedavi gören hastaları da ziyaret eden Karaloğlu, geçmiş olsun dileklerini ileterek, verilen hizmetlerden memnun olup olmadıklarını sordu. Hastalarla tek tek ilgilenen Karaloğlu, 75 yaşında ve 2 yıldır günde 3 kez diyalize giren Havi Tuncer'le de bir süre sohbet etti. Türkçe bilmediği için sağlık personelinin yardımıyla Vali Karaloğlu ile Kürtçe konuşan Tuncer, doktorların yaklaşımından ve verilen hizmetlerden memnun olduğunu belirtti. Vali Karaloğlu'nun kendisini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyeti dile getiren Havi nine, ellerini havaya kaldırarak Kürtçe dua etti.

Poliklinikteki incelemelerini tamamlayan Karaloğlu, 1. katta bulunan digital ayarlı tansiyon ölçme cihazından da tansiyonunu ölçtürdü. Polikliniğin tüm birimlerini gezdiği ve dinlenmediği için efor sarf eden Karaloğlu'nun tansiyonu biraz yüksek çıktı. Buradaki incelemelerini tamamlayan Vali Karaloğlu, başka bir programa katılmak üzere poliklinikten ayrıldı.

VALİ KARALOĞLU DİYALİZ POLİKLİNİĞİNDE İNCELEME YAPTI
VALİ KARALOĞLU DİYALİZ POLİKLİNİĞİNDE İNCELEME YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 15:06:04
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 15:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?