2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vali'den gelen tebrik

Van Valisi Özdemir Çakacak, sokakta çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunan ve Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 488 puan alarak Van 3.'ncüsü olan Muhammet Yasin Özalp'ı tebrik etti. 

Düzenlenen bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan çocuklara sertifikalarını vermek üzere Van Valiliği Çocuk Gençlik Merkezi'ne (ÇOGEM) gelen Vali Çakacak, ilk olarak sosyolog Hüseyin Aras'ın slayt sunum eşliğinde sunduğu brifingi dinledi. Merkezlerinde bir çok farklı etkinliklerin düzenlendiğini ifade eden Aras, bilgisayar kursunun da bunlardan biri olduğunu belirtti. Sokakta çalışan 11 çocuğun alındığı kursu hepsinin başarıyla tamamladıklarını vurgulayan Aras, 3 aylık bir eğitimde geçtiklerini kaydetti. 

Kısa süren bilgilendirmenin ardından çocuklara bilgisayar sertifikalarını veren Vali Çakacak, ÇOGEM'de bu tür faaliyetlerin düzenlenmesinde son derece mutlu olduğunu belirtti. ÇOGEM'in amacının sokakta çalışan çocukları topluma kazandırmak olduğunu ifade eden Vali Çakacak, Van'da sokak çocuğunun bulunmayışının ise sevindirici olduğunu kaydetti. Merkez yetkililerinin sokakta çalışan bir çocuğunda SBS'de büyük başarı elde ettiğini dile getirmeleri üzerine Vali Çakacak, 6. sınıf öğrencisi Muhammet Yasin Özalp'ı yanına alarak tebrik etti. Küçük Muhammet'in başarısını diğer çocukların örnek alması gerektiğini anlatan Vali Çakacak, burslu kazandığı için Muhammet'in Özel Serhat Lisesi'nde okuyacağını ve ona gerekli her türlü desteği sunacaklarını kaydetti. 

Tebrikin ardından Vali Özdemir Çakacak, binada bulunan bölümleri tek tek dolaşarak, yetkililerden bilgi aldıktan sonra oradan ayrıldı. Törene Vali Yardımcısı Halil Berk, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhittin İnci, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Çelik ve yardımcısı Hüseyin Ertosun'un yanı sıra çocuklar ve merkez yetkilileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?