2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vali'den Gürpınar'a ziyaret

Van Valisi Özdemir Çakacak, bölge insanının hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, en uzak yerleşim biriminde ikamet edenlerin dahi hizmetin en iyisini almak ve istemek hakkına sahip olduğunu söyledi.

Vali Özdemir Çakacak'ın ilçe gezileri devam ediyor. Gürpınar ilçesine giden Vali Çakacak hükümet konağı önünde Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren, Belediye Başkanı Fuat Atan ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Kaymakam Özeren'den ilçe hakkında bilgi alan Vali Çakacak, hükümetin son yıllarda bölgeye yatırımlar konusunda pozitif bir ayrımcılık yaptığını belirtti. Vali Çakacak, hizmet yapılırken hiçbir vatandaşa ayrım yapılmadığını belirterek, "Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Hizmet yaparken kimsenin etnik yapısı, siyasi görüşü ve dini düşüncesini sormuyoruz" dedi.
Konuşmasında terör olaylarından en fazla bölge insanının zarar gördüğünü ifade eden Çakacak, insanlar arasına nifak sokulmasını istemediklerini vurguladı. Vali Çakacak, "Terörle bir yere varılmaz. Biz insanlarımızın arasına nifak sokulmasını istemiyoruz. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da Anadolu'nun her yerinde bu ülkenin insanları Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle hiç ayrım yapmadan canlarını ortaya koymuşlardır. Çanakkale Şehitliği'nde yatanların arasında bir Ermeni'nin ismini göreceksiniz. Biz geçmişimizle böyleyiz. Onun için bizi ayırmaya çalışanlara izin vermeyiz ve onlara da karşıyız" şeklinde konuştu.

Bölge insanının hizmetin en iyisine layık olduğunu belirten Vali Çakacak, bu doğrultuda hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi. Çakacak, "Bir vatandaşımız en uzak köyde dahi otursa, hizmetin en iyisini almak ve istemek durumundadır. Bizde ücra köylerimize kadar en iyi hizmeti götürmenin gayreti içerisindeyiz. Gerek hizmetlerde, gerekse diğer çalışmalarda hiçbir vatandaşımıza ayrım yapmayız. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız" ifadelerini kullandı.

Vali Özdemir Çakacak, hükümetin bu yıl Türkiye genelinde 1 katrilyon 500 milyar YTL'yi sadece köylerdeki enerji altyapısına ayırdığını dile getirerek, Van'da 2-3 yıl sonra hiç bir köyde enerji sorununun kalmayacağını ve 2007 yılı için Van'a sadece KÖYDES'in yatırımının 48 milyon YTL olduğunu söyledi. KÖYDES kapsamında Van'a 2 yıl içinde yaklaşık 100 milyon YTL ödenek ayrıldığını belirten Çakacak, hükümetin bu bölgelere pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Başkanlığı ve esnafı ziyaret ederek bir süre sohbet eden Vali Çakacak, okuldan dönen çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 17:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?