3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Validen jandarmaya takdirname

Van Valisi Özdemir Çakacak, 2007 yılı içerisinde meydana gelen asayiş, terörle mücadele ve kaçakçılık olaylarında başarılı çalışmalara imza atan jandarma ve emniyet teşkilatının üst düzey yöneticilerine birer takdirname verdi.

Vali Özdemir Çakacak, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necdet Köse, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Jandarma Yarbay Mehmet Kalınsaz, Emniyet Müdür Yardımcıları Nail Aydın, Mustafa Uşkan, Önder Okşar ve Salih Beyazıt'ı makamında kabul etti. Güvenlik görevlilerine takdirname vermeden önce 2007 yılının kısa bir değerlendirmesini de yapan Vali Çakacak, jandarma ve emniyet teşkilatının başta terörle mücadele olmak üzere, asayiş ve kaçakçılık olaylarının öncesi ve sonrasında başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Çakacak "Bu arkadaşlarımızla bir yılı aşkın zamandır beraber görev yapıyoruz. Gerek terörle mücadele de, gerek asayişin ve huzurun sağlanmasında, gerekse kaçakçılığın men ve takibinde çok başarılı işlere imza attılar. Bu başarılarından dolayı başta İl Jandarma Komutanımız Albay Necdet Köse ve İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Salih Kesmez olmak üzere değer amirlerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Başarılarını da devamını diliyorum. İstiyoruz ki bu arkadaşlarımızın görev ve iş hayatları da hep böyle başarılarla dolu olsun" dedi.
Van'daki huzur ve güven ortamının turizme de büyük etkisinin olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, geçmişe bakıldığını Van'ın bir huzur kenti olduğunu belirtti. Bunu sadece kendilerin söylemediğini, özellikle dışarıdan Van'a gelenlerden duyduklarını anlatan Çakacak şöyle konuştu:

"İlimiz eskiye göre gerçekten çok huzurlu ve güvenli bir ildir. Van'a gelen misafirler de bu durumu bizlerle söylüyorlar. Tabii ki bunları duymak bizleri memnun ediyor. Biz de her gelen misafirlerimize 'Burada gördüğünüz huzur ve güven ortamını gittiğiniz yerlerde anlatın' diyoruz. İnşallah bu daim olur. Özellikle turizm mevsiminin başlamasıyla birlikte ilimize yerli ve yabancı turistlerden yoğun bir ziyaret var. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte geçtiğimiz hafta 'Temiz Sular Temiz Türkiye' kampanyasının başlatılması için Akdamar Adası'na gittiğimizde de orada bir Koreli grupla karşılaştık. Bu bizi memnun ediyor. Son zamanlarda otel ve misafirhanelerimizin doluluk oranında da bunu rahatlıkla görebiliyoruz."

Vali Özdemir Çakacak, yaptığı kısa değerlendirmenin ardından , İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necdet Köse, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Jandarma Yarbay Mehmet Kalınsaz, Emniyet Müdür Yardımcıları Nail Aydın, Mustafa Uşkan, Önder Okşar ve Salih Beyazıt'a takdirnamelerini tek tek vererek kendilerini kutladı.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Er IP: 78.186.70.xxx Tarih : 3.12.2008 19:40:07

Sevgili Müdürüme Tebrikler Saygılarımla...