6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Validen Kürtçe nevruz kutlaması

VAN'DA NEVRUZ KUTLAMALARI

Van Valisi Münir Karaloğlu, nevruz ateşinin bütün kötülükleri, düşmanlıkları ve çirkinlikleri yakması temennisinde bulunarak, Kürtçe 'Nevruz pirozbe' diyerek yakılan ateşin üstünden atladı.

Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından düzenlenen nevruz etkinliğine katılmak üzere ilçeye gelen Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, ile beraberlerindeki İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün, davul zurna eşliğinde İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer, Belediye Başkanı Hayati Orhan tarafından karşılandı. İlçe merkezindeki kutlama alanına gelen ve burada halka hitaben bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, baharın müjdecisi ve toprağın uyanışını sembolleştiren

Nevruz Bayramı'nın tüm Bahçesaraylılara kutlu olması temennisinde bulundu. Nevruz ateşinin bütün kötülükleri, düşmanlıkları ve çirkinlikleri yakması temennisinde bulunan Karaloğlu "İnşallah Nevruz Bayramı aramızdaki sevgiyi, muhabbeti, kardeşliği, birliği ve dirliği artıran bir bayram olur. Tekrar bayramınızı kutluyorum" dedi.

BAHÇESARAYLILARA 5 MÜJDE

Bahçesaraylılara 5 müjde de veren Vali Karaloğlu, "Bahçesaray'a gelmişken birkaç müjdeyi de vermek istiyorum. Milletvekili Sayın Gülşen Orhan'ın çalışmaları neticesinde ilçemizde yapılacak kapalı spor salonunun ihalesini yaptık. İnşallah yine sizinle beraber kısa zamanda salonun temelini atacağız" diye konuştu. Yeni ilçe hükümet konağının programa girdiğini anlatan Karaloğlu, şöyle konuştu: "Bunun için dört milyon ödenek ayrıldı. Şu anda proje çalışmalarına başladık. İnşallah ilçenin kültürüne, tarihine

ve bölgenin coğrafi koşullarına uygun, çok güzel bir proje hazırlatıp, bu yıl içerisinde ihalesini yapacağız. Bu yıl 200 öğrenci kapasiteli yurdumuzun temelini de atacağız. Çünkü köylerde ilköğretimi bitiren çocuklarımız maalesef liseye devam edemiyor. Onların liseye devamını kolaylaştıracak, onları ilçe merkezinde misafir etme şansı bulacağımız 200 öğrencilik yurdumuzun temelini yine sizinle beraber atacağız. İnşallah eğitim dönemine yetiştireceğiz. Geçen yıldan devam eden TOKİ konutlarımız bu yıl mayıs-haziran gibi teslim edilecek. Bu saydığım hizmetler Sayın Başbakanımızın Bahçesaray'a, Bahçesaraylıya verdiği önemi de gösterir. Hepsi size helal olsun. Siz daha çok şeyi hak ediyorsunuz."

Konuşmasının ardından eşi Sevim Karaloğlu'nun elini tutarak çalınan davul zurna eşliğinde vatandaşların oluşturduğu halaya katılan Vali Münir Karaloğlu, daha sonra İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer ve kurum amirleri ile vatandaşlarla birlikte yanan nevruz ateşinin üzerinden atladı. Vali Karaloğlu, kutlamaları izlemek için gelen çocuklara eşi ile birlikte çikolata ve oyuncak dağıttı, vatandaşlarla sohbet etti. Vali Karaloğlu, beraberindeki heyetle birlikte öğretmenevinde yenilen öğle yemeğinin ardından ilçeden ayrıldı.

VAN'DA NEVRUZ KUTLAMALARI
VAN'DA NEVRUZ KUTLAMALARI
VAN'DA NEVRUZ KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 17:26:05
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 19:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?