7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Validen polis merkezlerine ziyaret

VALİ KARALOĞLU POLİS MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, İçişleri Bakanlığı'nın 2009 yılını 'Polis merkezleri yılı' olarak ilan ettiğini ifade ederek, "Polis karakolundan polis merkezine geçerken sadece tabelayı değil, hizmet anlayışımızı da değiştiriyoruz" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, beraberindeki Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş ve Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ile birlikte Erek ve Tuşba Polis Merkezi amirlikleri ile Bostanci Polis Kontrol Noktası'nda incelemelerde bulundu. Polis merkezlerini ziyaretinde binaları ve nezarethaneleri de gezen Vali Karaloğlu, burada yetkilerden bilgi aldı. Vali Karaloğlu, son olarak ziyaret ettiği Bostanci Polis Kontrol Noktası'ndan ayrılırken yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın 2009 yılını 'Polis merkezleri yılı' olarak ilan ettiğini hatırlattı. Vali Karaloğlu, artık eski polis karakolu mantığından polis merkezi anlayışına geçildiğini, bu uygulamaların ise Türkiye genelinde yapıldığını ifade etti. Vali Karaloğlu, "Bizimde ilimizde bakanımızın bu talimatı çerçevesinde bütün polis karakolları polis merkezine dönüştürüldü. Şu anda Van merkezde 4 tane polis merkezimiz bulunuyor. Bulunduğumuz noktada Tuşba Polis Merkezi Amirliği'ne bağlı Bostançi Polis Kontrol Noktası'dır. Tabi bu polis merkezlerinde belirtilen belli standartlar var. Bu standartları yakalamamız önemli. Bu gün gezdik gördük ki polis merkezlerimiz gayet iyi. Sayın bakanımızın bize vermiş olduğu talimatlar çerçevesinde hem nezarethaneler insani koşullar bakımından gayet iyi durumda hem de arkadaşlarımızın hizmet verdiği mekanlar bakımından gayet iyi durumda" dedi.

Kendilerinin bu yeni anlayış için sadece binaların fiziki yapısını ya da ismini değiştirmediklerini de sözlerine ekleyen Vali karaloğlu, "Polis karakolundan polis merkezine geçerken sadece tabelayı değiştirmiyoruz. Hizmet anlayışımızı da değiştiriyoruz. Yeni anlayış ne? Bir defa vatandaşın memnuniyeti bizim için çok önemli. Devlet için vatandaşı memnun etmek, mutlu etmek çok önemli. Arkadaşlardan da isteğim şu, vatandaşı ziyaret etmekten, vatandaşın evine gitmekten, vatandaşın acısını sevincini paylaşmaktan çekinmeyin. Yani biz hepimiz insanız. Bizim nasıl bir acımız olduğunda ve bir dostumuz bu acımızı paylaştığında ne kadar mutlu oluyorsak, sevincimizi de dostlarımızla paylaştığımızda ne kadar mutlu oluyorsak vatandaşımız da devlet görevlilerinden acısı ve sevincini paylaşmasını istiyor. Arkadaşlardan da isteğimiz o. Herkes kendi sorumluluk alanındaki vatandaşların taziyesi varsa taziyelerine, hastası arsa geçmiş olsuna gidelim. Düğünü varsa hayırlı olsuna gidelim. Vatandaşla kamu görevlileri arasında özellikle mal ve can güvenliğini korumakla görevli olan polisimiz, vatandaşımızla yakın ilişkisi bizim işimizi de kolaylaştırır, vatandaşının işini de kolaylaştırır" şeklinde konuştu.

VALİ KARALOĞLU POLİS MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ
VALİ KARALOĞLU POLİS MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ
VALİ KARALOĞLU POLİS MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 11:30:05
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 15:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?