2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Validen rektörlere yemek

Van Valisi Özdemir Çakacak, Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) toplantısı için kentte bulunan rektörlerle ÜAK üyelerine bir akşam yemeği verdi.

Edremit ilçesinde bulunan Merit Şahmaran Otel'de verilen yemeğine toplantı için Van'da bulunan rektör ve yardımcılarından oluşan yaklaşık 200 kişi davetli katıldı. Yemekte rektörlere hitaben bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, ÜAK üyelerini Van'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çakacak "Ülkemizin en doğusunda yer alan ilimize birçoğunuz ilk defa geldiniz. Sizin gibi seçkin konuklarımızın gördüğü ilimizin güzelliklerini gittiği yerde de anlatmasını istiyoruz" dedi.

Van'ın son yıllarda hızlı bir şekilde geliştiğine işaret eden Vali Çakacak, özellikle eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlarıyla altın yılını yaşadığına vurgu yaptı. Çakacak "Sahip olduğumuz dersliklerin yüzde 65'i, pansiyonların ise yüzde 85'i son 5 yıl içerisinde yapıldı. Özellikle kız çocuklarının eğitimine önem veriyoruz. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çerçevesinde şimdiye kadar 45 binin üzerinde kız çocuğunu okula kazandırdık. Çeşitli sebeplerle okuyamayan kız çocuklarımızı okula kazandırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Kız çocuklarının okula kazandırılmasını biz sadece milli eğitime bırakmıyoruz. Köylere giden din görevlileri, sağlık personeli ve diğer kamu personeli de köylerde alan taraması yapıyorlar. Amacımız ilimizde okula gitmeyen çocuğumuz kalmasın istiyoruz" diye konuştu.

Vali Çakacak'ın Van'a son 5 yıl içinde yapılan eğitim yatırımları ve özellikle kız çocuklarının okula kazandırılması ile ilgili konuşması rektörler tarafından alkışlandı. Sıcak bir ortamda geçen yemeğe Van Valisi Özdemir Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 19:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?