5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali'den şehit ailelerine iftar

Van Valisi Münir Karaloğlu, şehit aileleri ile gazilere iftar yemeği verdi.

İskele Öğretmenevi'nde verilen yemeğe, Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Kerem Altun ile şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Ezan okunmasıyla birlikte oruçlar açılırken, protokol üyeleri geçtiğimiz günlerde şehit düşen Uzman Çavuş Ferdi Akman'ın ailesiyle aynı masaya oturdu.

Yemek sonrası bir açıklama yapan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, şehit yakınları ve gazilere gereken önemin verilmediğini kaydetti.

Vali Münir Karaloğlu ise şehitlerin bir çok insana nasip olmayan bir mertebeye ulaştığını kaydederek, "Biz arkada kalanlara düşen onların emanetine sahip çıkmak, şefaatlerini istemektir. Şehit yakını olmayı bir madalya gibi taşıyınız. Başınız dik, onurla, şerefle, gururla taşıyınız" dedi.

Konuşmalar esnasında bir şehit annesinin gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından Kore Başkonsolosluğu tarafından Kore gazilerine gönderiler madalyalar sahiplerine verildi. Program, gazi ve şehit yakınlarına çeşitli hediyelerin dağıtılmasıyla sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 12:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?