2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vali'den sözlü destek

Van Valisi Özdemir Çakacak, insanların ve toplumların gelişmesinde ve ilerlemesinde en önemli etkenin eğitim olduğunu ifade ederek, her seviyede eğitime toplumun tüm fertleri olarak önem verilmesi gerektiğini söyledi. 

Van'da 2008-2009 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle girildi. Sabah saatlerinde Van Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, daha sonra Müslih Görentaş İlköğretim Okulu'nda devam edildi. Okula geldiğinde halk oyunlarıyla karşılanan Vali Çakacak, öğrencilerle fotoğraf çektirdikten sonra son sınıf öğrencileri yeni okula başlayan öğrencilere çiçek verdi. 

Törende bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılını açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yeni eğitim ve öğretim yılının ülkeye, millete, Van'a ve herkese hayırlı olmasını temenni eden Vali Çakacak, insanların ve toplumların gelişmesinde ilerlemesinde en önemli etkenin eğitim olduğunu kaydetti. İnsanların doğumundan ölümüne kadar hayatın her döneminde sürekli eğitimle iç içe olduklarını ifade eden Vali Çakacak, insanın devamlı öğrenmek zorunda olduğunu belirtti. 

Dünyanın gelişmiş, kalkınmış ülkelerine bakıldığında bu ülkelerin hayatlarında eğitimin son derece önemli olduğu ve o seviyeye ancak eğitimle gelebildiklerini görüleceğini anlatan Vali Çakacak, "Bunun için biz de uluslararası toplumda hakkettiğimiz yeri alabilmemiz için her seviyede eğitime toplumun tüm fertleri olarak önem vermeliyiz. Eğitim seferberliğinde herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmak zorundadır. Devlet olarak eğitim imkanları sağlayacak okullar yapıyoruz, yatılı okullar, pansiyonlar, spor yapmanız için spor salonları yapıyoruz. Geçmişle kıyasladığımızda eğitim imkanlarımızın çok geliştiğini görürüz. Bundan sonra görev, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilere düşüyor. Eğitimi ve öğretimi sadece okula veya öğretmene havale edemeyiz. Çünkü eğitim ailede başlar ve okulda pekişir, gelişir. Bu nedenle veliler olarak çocuklarımızı desteklemeli, takip etmeli ve devamlı okul idaresiyle ve öğretmenlerle ilişki içinde olmalıyız. Bu nedenle çağdaş eğitime imkan veren böyle modern okullarda iyi öğrencilerimizi iyi ahlaklı, yüksek karakterli, Atatürk ilkelerine bağlı ve Cumhuriyetimizin değerlerine saygılı ülkesini, milletini, bayrağını seven, yüreği insan sevgisiyle dolu, kendine güvenen, özgüven sahibi, araştıran, çağdaş düşünebilen ve büyük hedefleri olan ve bu hedeflere ulaşmada yılmadan çalışan, başarıdan başarıya koşan insanlar yetiştirmek hepimizin görevidir. Değerli öğretmenlerimiz amacımız çağı yakalamış, uluslararası alanda güçlü bir Türkiye'dir. Bizleri bu hedefe ulaştıracak olan da eğitimdir ve eğitimin en önemli unsuru da sizlersiniz. Geleceği şekillendirecek olanlar sizlersiniz" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından sınıfları dolaşan Van Valisi Özdemir Çakacak, öğrencilere sorular sorup sohbet etti. Öğrencilerin ileride hangi mesleği icra etmek istediklerini öğrenen Vali Çakacak, aynı okul sahası içerisinde eğitim veren Orhan Okay Lisesi ve Zeve Anadolu Lisesi'ni de gezdikten sonra oradan ayrıldı. Törene, Van Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, İl Emniyet Müdür Mehmet Salih Kesmez, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'ın yanı sıra kurum temsilcileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?