5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Validen sporculara ödül

BAŞARILI SPORCU VE ANTRENÖRLERİ ÖDÜLLERİNİ VALİNİN ELİNDE ALDILAR

Van Valisi Münir Karaloğlu, 4. GAP Spor Oyunları'nda dereceye giren sporcu ve antrenörlerine ödüllerini verdi.

5-9 Ağustos 2009 tarihleri arasında Elazığ'da yapılan 4. GAP Spor Oyunları'nda dereceye giren 10 sporcu ile 5 antrenöre düzenlenen bir törenle ödülleri verildi.

Van'da, 10 branştan katılan 75 sporcu içerisinde atletizm, badminton, güreş, tekvando ve yelken dallarında dereceye giren antrenörlere 6, birinci olan sporculara 5, ikincilere 4 ve üçüncü olanlara ise 3 Cumhuriyet altını değerinde olan para ödüllerini veren Vali Münir Karaloğlu, Van'ı sporda belli bir yere taşımak istediklerini belirtti.

Özellikle ferdi spor branşlarında Van'ı belli bir yere taşımak istediklerini belirten Vali Karaloğlu, su sporlarında 'Van Deniz'i gibi önemli bir nimetin bulunduğunu fakat Van'da, Van gençliğini suyla buluşturamadıklarını anlattı. Önümüzdeki yaz özellikle su sporlarına ağırlık vereceklerini, Van'da sporu yeniden hareketlendirmek istediklerini vurgulayan Vali Karaloğlu, "Spora, spor branşlarına ve kulüplere farklı yaklaşmak istiyoruz. Onların sorunlarını çözmek, Van gençliğini sporla buluşturmak istiyoruz. Onun için bugün 4. GAP Spor Oyunları'nda ödül alan arkadaşlarımız bu yüzden önemlidir. Bu arkadaşlarımız, kardeşlerine ve arkadaşlarına öncü olmalarını, örnek olmalarını temenni ediyoruz. Spor hayatlarında başarı diliyorum" dedi.

2010 yılında yapılacak 5. GAP Spor Oyunları'nın Van'da yapılması için çalışmaları olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, 2010 Ağustos ayında yapılacak olan 5. GAP Spor Oyunları'nın Van'da olmasını arzuladıklarını ifade etti. Bunun dışında bu yıl Van'da haziran ayı içerisinde offshore, kano, yelken, yüzme ve raftingin de içinde olduğu su sporları festivalini yapacaklarını belirten Vali Karaloğlu, "Van'ın elinde bulunan bu büyük değeri, Van Denizi'ni kullanmak, gençlerimizi orayla buluşturmak istiyoruz"

Edremit ilçesinde yapımı devam eden su sporları merkezinin de tamamlandığını ve şimdi çevre düzenlemesi yapıldığını anlatan Vali Karaloğlu, tamamlanması durumunda bölgenin en güzel su sporları merkezlerinden biri olacağını ifade etti.

Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmanın ardından sporcular ile antrenörlerinin ödüllerini verdi.

BAŞARILI SPORCU VE ANTRENÖRLERİ ÖDÜLLERİNİ VALİNİN ELİNDE ALDILAR
BAŞARILI SPORCU VE ANTRENÖRLERİ ÖDÜLLERİNİ VALİNİN ELİNDE ALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 16:14:04
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 17:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?