3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Vali'den talimat

Van Valisi Özdemir Çakacak, ilçe kaymakamlarıyla yaptığı toplantıda 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde 7'den 70'e herkesin okur-yazar olması için topyekün seferberlik başlatmaları talimatını vererek "Bu kursları özendirmek için çeşitli hediyeler ve gerekirse de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) çeyrek altın verelim" dedi. 

Eylül ayı yatırım değerlendirme toplantısı Vali Özdemir Çakacak'ın başkanlığında yapıldı. Valilik'te yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, 11 ilçe kaymakamı ve yatırımcı kurumların daire amirleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda Vali Özdemir Çakacak, 2009-2009 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle ilçe kaymakamlarına önemli hatırlatmalarda bulundu. Van'da en fazla yatırımların eğitim alanında yapıldığını belirten Çakacak "Bu yıl sadece ilköğretim ile ilgili 134 işimiz var. Bunların 104'ü yerleşim alanlarının ihtiyaçlarına göre 1, 2 veya 10 derslikli okul inşaatları, 30 iş ise ilköğretim okullarımızın onarımlarıyla ilgilidir. Bu yıl sadece okul onarımları için 9 milyon YTL ek ödenek geldi. Eğitim yatırımları açısından her ilçemiz bir şantiye gibi onun için inşaatı ve onarımları devam eden okulların sık sık kontrollerini yapalım" dedi.

OKUMA YAZMA KURSLARINA KATILANLARA VAKIFTAN ALTIN VERELİM
Sadece okulların yapım ve onarımlarıyla değil de eğitim kalitesinin artmasıyla da ilgilenilmesi talimatını veren Çakacak, özellikle okuma yazma kurslarına ve kız çocuklarının okula kazandırılmasına önem verilmesini istedi. Okuma yazma bilmeyenleri özendirmek amacıyla kurslara katılanlara hediyeler verdirilmesini de tavsiye eden Çakacak "Bu yıl Sayın Başbakanımızın eşleri himayesinde başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasına ağırlık verelim. Bunun için başta öğretmenlerimiz olmak üzere köylere giden kamu personeli ve din görevlilerimizden faydalanalım. Bu kampanya çerçevesinde artık ilçelerimizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın. Ve bu okuma yazma kurslarını da büyük bir kampanyaya dönüştürelim. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı bu kurslara katılması için de cazip hale getirelim. İster sosyal yardımlaşma vakıflarından, ister esnaftan olsun kursa katılanlara çeşitli hediyeler ayarlayalım. Kursları cazip kılmak için gerekirse kursiyerlerimize Vakıftan çeyrek altın dahi verelim"

HAYDİ KIZLAR OKULA' KAMPANYASINA DEVAM EDELİM
'Haydi Kızlar Okula' kampanyasına devam edilmesini de isteyen Çakacak "Kampanya başladıktan sonra Van'da 45 bin çocuğun okula kaydı yaptırıldı. Sadece geçen yıl 10 binin üzerinde çocuğumuz okula kazandırıldı. Buna da devam edelim. Okul çağında olup ta okula gönderilmeyen çocuklarla ilgili olarak yine tüm kamu görevlilerimiz köylere gittiğinde alan taraması yapsınlar. Eğitim masraflarını karşılayamayacak durumda olan öğrenciler varsa SYDV'den destekleyelim. Ayrıca Açık ilköğretim ve Açık liseye kaydedilme konusunda da çabalarınız olsun. Özellikle kızlarımızı burada kaydederken maddi durumları iyi olmayanlara vakıftan yardım yapalım. Geçen yıl Bahçesaray ilçemizde 190 öğrencimizin ilköğretimden açık liseye kaydını vakıf destekleriyle yaptık. Bu da Bahçesaray için büyük bir rakam. Bütün ilçelerimiz aynı şekilde yaparsa çocuklarımız desteklenmiş olur. Özendirilmiş olur. Okumayı cazip hale getirecek ne gerekiyorsa yapalım. Önemli olan okuma yazma bilmeyen bayan erkek ayrımı yapmadan artık bu sorunu ortadan kaldıralım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ela tunç IP: 85.104.118.xxx Tarih : 12.09.2008 15:43:48

bunlara okuma yazma öğretsen nolucak?bunların okumuşları daha tehlikeli.bırakalım böyle kalsınlar