5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali'den termal inceleme

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Güroymak ilçesi Budaklı köyünde bulunan termal su kaynağının mutlaka değerlendireceklerini söyledi.

Güroymak ilçesinde yapımı tamamlanan kayak tesislerinin açılışına davet edilen Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte Budaklı köyünde bulunan termal su kaynağını ziyaret eden Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, buranın değerlendirilmesi gerektiğini söylediler. Güroymak ilçesinde yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Budaklı köyünde çıkan termal su kaynağının üzerinde tesislerin kurulması gerektiğini de dile getiren Yılmaz, "Burada yapılacak tesisler bölgenin kalkınmasında da önemli rol oynayacaktır" dedi.

Bunun en kısa sürede projelendirilerek hayata geçirilmesi için çalışma başlatacağını söyleyen Vali Yılmaz, "Kar için elmas bulduk demiştik. Ancak burada daha büyük bir elmas bulduk. Burada sıcak su kaynakları var. Ayrıca doğal bir ortam var. Su kaynakları burada atıl vaziyette kalmış. Bu değerle başka yerlerde olsaydı çok mükemmel gelir sağlayan tesisler haline getirilirdi. Biz burayı keşfettik. Şimdi süratli bir şekilde binaları inşa ederek, çok amaçlı termal otel yapmayı amaçlıyoruz. Gerekli teknik araştırmalar yapılacaktır. Burasının yapılması için maddi sıkıntımız yok. Geriye kalan bu işi usulüne uygun yapacak kişileri temin edip, bir an evvel işe başlamaktır. Burada bizi engelleyecek hiçbir şey yoktur. Her şey bize kalmıştır" şeklinde konuştu.

Bölgede bir süre incelemelerden bulunan Yılmaz ile beraberinde bulunan Muş Valisi Bektaş ve Bingöl Valisi Balkanlıoğlu daha sonra ayrıldılar.

İha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 15:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?