3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Vali'den yatırımcıya moral ziyareti

Van Valisi Özdemir Çakacak, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yeni kurulan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Sağlam Oluklu Mukavva Ambalaj Kağıt Fabrikası'nı ziyaret ederek, yatırımcıya moral verdi. 

Vali Çakacak, OSB'ye gelişinde Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, yönetim kurulu üyeleri ve firma yetkilisi Abrurrahman Sütçü tarafından karşılandı. Çakacak, daha sonra 5 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve makine teçhizatları kurma çalışmaları devam eden fabrikayı gezdi. Firma yetkilisi Sütçü, Vali Çakacak'a fabrika hakkında bilgi verdi. Sütçü "Hedeflediğimiz gibi kısa süre içersinde inşaatımız bitme aşamasına geldi. 

Son teknolojiyle üretilen makine ve ekipmanlarını kurmaya başladık. Bu sistemle kağıt ruloları üretime aldıktan sonra mukavva kutu halinde baskıya geçilecektir. Bölge ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra asıl hedefimiz ihracata yönelik olacaktır. Kurmakta olduğumuz ek üniteyle de atık kağıtların geri dönüşümünü de sağlayacağız. Bölgede toplayacağımız kağıtları ek tesislerimizde ekonomiye kazandırma anlamında bir dönüşüm de sağlanacak. Ayrıca fabrikamızla birlikte sosyal tesis ve spor alanı da yapacağız" diye konuştu. 

Vali Özdemir Çakacak ise, Van'ın istihdamına katkı sağlayacak tesislerin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Yeter ki işadamları bize gelip tesis kurmak istediklerini söylesinler. Biz her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Hafta sonları dahi mesaisini Van'a yatırımcı getirmek için geçirdiğini ifade eden Çakacak "Bundan şikayetçi miyiz? Asla. Bütün derdimiz Van'ın kalkınmasıdır. Van'da yeni yatırım alanları olunca mesai mefhumu olmadan gayret gösteriyoruz ve bazen gerçekten yoruluyoruz ama bu yeni tesisleri görünce yorgunluğumuz sevince, mutluluğa dönüşüyor.
 Bu güzel tesis OSB'mizde örnek bir yatırım olacak. Yatırıcımızı kutluyorum. Biz valilik olarak her zaman yatırımcımızın yanındayız" dedi. 

Vali Çakacak faaliyet gösteren birkaç firmayı daha ziyaret ettikten sonra OSB'den ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?