3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Valilik Aralık'ı değerlendirdi

Van'da aralık ayı yatırım değerlendirme toplantısı Vali Özdemir Çakacak'ın başkanlığında yapıldı.

Vali Alipaşa Toplantı Salonu'nda yapılan ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya Vali Yardımcısı Ali İpek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, ilçe kaymakamları ve yatırımcı kurum amirleri katıldı. Toplantıda 2008 yılında yapılan hizmetler ve 2009 yılında yapılacak proje çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantıda gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Karayolları 11. Bölge Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kırcı, 2008 yılında yaklaşık olarak 180 kilometre asfalt yol yaptıklarını ifade etti. Mevsim şartları nedeniyle yarım kalan çalışmalara havaların ısınmasıyla birlikte devam edeceklerini belirten Kırcı, 2008 yılında yaptıkları işlerin karşılığı olarak müteahhitlere toplam 110 milyon YTL ödeme yapıldığını anlattı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ise, 1991 yılında temeli atılan ve 285 milyon YTL'ye mal olan Van-Karasu-Akbulak sulamasının bitirildiğini kaydetti. Dündar, inşaatı tamamlanan Van-Karasu-Akbulak sulamasının da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 10 Ocak'ta İzmir'de katılacağı DSİ'ye ait toplu açılış programında hizmete gireceğini belirtti.
Kış mevsimi sebebiyle sık sık voltaj düşüklüğünün ve elektrik kesintilerinin yaşandığı Van'da 2 ay önce yeni görevine başlayan Vangölü Elektrik Anonim Şirketi (VEDAŞ) Müessese Müdürü Zafer Türüt de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türüt, öncelikle şehir merkezi yerine kenar mahallelerde sorunların tespit edilerek çözümü konusunda ekiplerin çalışma yaptıklarını ve bununda devam ettiğini belirterek "Son 1 ay içinde kenar mahallelere 20 adet trafo montajı yapılarak sorunlar hemen hemen asgariye indirildi. Ayrıca şehir merkezindeki aydınlatma ile ilgili de sorunlar vardı. 2 aydır ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Ancak işletme ödeneğimiz olmadığı için aydınlatmada kullanacağımız 9 bin adet lambayı da Sayın Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik'in girişimleri getirttik. Bu önemli sorunumuzu gideren sayın bakanımıza da teşekkür ediyorum. Kurum olarak Van'da yaşanan enerjideki sıkıntıları biliyoruz. Çözmek için de tüm çalışanlarımla elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz" dedi.

Daha önce yapılan İl Koordinasyon ve Yatırım Değerlendirme toplantılarında hizmet yapamamaları sebebiyle sürekli olarak eleştirilen VEDAŞ yetkilileri ilk kez Vali Çakacak, tarafından takdir edildi. Çakacak, 2 ay önce göreve başlamasına karşın sorunları çözmek için gayret gösteren VEDAŞ Müdürü İsmail Türüt ve ekibinin performansından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
"Vatandaş kurumlara gelemeyebilir, sizlere ulaşamayabilir ama önemli olan sizlerin o yerlere giderek sorunları çözmenizdir. Bu da vatandaşın devlete olan güvenini artırır. Van'daki enerji sorununu çözmek için iyi bir performans gösteren VEDAŞ yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah çalışmalar hep böyle gider. Diğer kamu kurumlarından da böyle çalışma yapmalarını bekliyorum" diye konuştu.

Yatırım değerlendirme toplantısında diğer kurumların hizmetlerle ilgili yaptıkları sunumların ardından sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?