6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Valilik bahçesine akın!

36 DERECEDE ORUÇ

Van'da hava sıcaklığının 36 dereceye çıkması ile birlikte oruç tutan insanlar dinlenmek ve serinlemek için valilik bahçesini tercih ediyor.

Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki valilik bahçesi sıcaktan bunalan insanlar için dinlenme yeri oldu. Bahçenin çok serin olduğunu anlatan Muhammet Alkan, "Burası gölgelik ve çok serin, bu yüzden buraya geliyoruz. Ben hayatımda ilk defa bir Ramazan ayının bu kadar sıcak geçtiğini görüyorum. Bu sıcak havada dinlenebileceğimiz bir tek yer, burasıdır. Havaların sıcak olması belki beni çok etkilemiyor, ama yaşlı insanları çok etkiliyor. Çalıştığım için bu sıcak havalarda dışarı çıkıyorum yoksa asla çıkmazdım" dedi.

Sıcaklardan bunalan Mehmet Dursun ise, bu sıcak havalarda oruç tutmaktan korktuğunu belirterek, "Havalar çok sıcak hatta şimdiye kadar en sıcak Ramazan ayı diyebilirim. Bende diğer insanlar gibi serinlemek için buraya geldim. Van'ın en serin yerlerinden bir tanesi. Parklar var ama ağaç yok, bu yüzden burayı tercih ediyoruz" dedi.

36 DERECEDE ORUÇ
36 DERECEDE ORUÇ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 09:30:05
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 13:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?