5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Valilik önünde SYDV izdihamı

Van Valiliği tarafından dar gelirli ailelere yardım yapılacağı söylentisi izdihama neden oldu.


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dar gelirli ailelere yardım yapılacağı söylentisi üzerine birçok kişi valilik bahçesinde toplandı. Öğle mesaisinin başlamasıyla SYDV bürosuna girmek isteyen vatandaşlar, valilik giriş kapısında tek tek içeri alınmak istenince izdiham yaşandı. Valilik önüne gelen Vali Yardımcısı Halil Berk, dar gelirli vatandaşlara dağıtılmak üzere Başbakanlık SYDV Başkanlığı'nca 1 milyon TL para gönderildiğini ifade ederek, ''Para elimize yeni ulaştığı için şimdidağıtamıyoruz. Pazartesi gününe kadar vakfa kayıtlı dar gelirli vatandaşlar adına fiş bastırıp, muhtarlar aracılığıyla ilimizdeki 23 bin 500 dar gelirli aileye dağıtacağız'' dedi.

Vali Yardımcısı Berk'in kalabalık arasından ayrılmasından sonra durumu vatandaşlara anlatmaya çalışan bazı muhtarlara, kalabalık tepki gösterdi. Muhtarları yuhalayan kalabalık, daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine gelmesiyle sakinleştirildi. Valilik binasına girmek isteyen vatandaşlar, giriş kapısında güvenlik kontrolünden geçtikten sonra içeri alındı. Bu arada, Van Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü İnan ile bazı muhtarlar da Vali Yardımcısı Halil Berk'le makamında görüştü.


Yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Muhtarlar Derneği Başkanı İnan, yardım fişlerinin bundan sonra muhtarlar aracılığıyla dar gelirli vatandaşlara dağıtılacağını vurgulayarak, vatandaşların 'Başka illerde beyaz eşya dağıtılıyormuş, biz de hakkımızı isteyelim' gibi söylentilerden dolayı valilik önünde toplandığını ifade etti. Van'da yakacak ve gıda yardımı dışında herhangi bir yardım yapılmadığını anlatan İnan, ildeki tüm dar gelirlilerin bu yardımdan
yararlanacağını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 20:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?