7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Valilikten vatandaşlara yeni hizmet

VAN VALİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARA YENİ HİZMET

Van Valiliği, resmi işleri için kuruma gelen vatandaşların dinlenmesi için lüks bir otel lobisi standartlarında bekleme salonu yaptı.

Birçok kamu kurumun bulunduğu Van Valiliği hizmet binasının girişindeki bölüm yeniden düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Lüks bir otel lobisi standartlarında dizayn edilen salona gelen vatandaşlara biri bayan iki görevli tarafından ücretsiz olarak çay ikramında bulunulacak. Televizyondan deri koltuklara kadar oldukça lüks malzemelerle donatılan bekleme salonunda İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Yarbay Vecihi Halil İyigün ile birlikte incelemelerde bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, vatandaşlarla tek tek ilgilenerek bekleme sebeplerini sordu. Eşinin öldüğünü ve oğlunun da Ankara'da kanser tedavisi gördüğünü belirten Görcü Şeybak isimli yaşlı bayan Vali Karaloğlu'na sarılarak derdini anlattı. Sıkıntılarını Kürtçe anlatan ve bir elini Vali Karaloğlu'nun boynuna atan Şeybak, dua etmeyi de ihmal etmedi.

Özellikle vatandaşların öğlen paydosunda kurumun merdivenlerinde beklemek zorunda kaldıklarını anlatan Vali Karaloğlu, yeni bir bekleme salonu düzenlediklerini belirtti. Vatandaşların işlerini klimalı ortamda çay içerek bekleyeceklerini ifade eden Vali Karaloğlu, vatandaşların bu uygulamada da son derece mutlu olduğunu söyledi. Vatandaşa hizmet ederken memnuniyetini de esas aldıklarını belirten Vali Karaloğlu, "Bizim için vatandaşın memnun olması önemlidir. Vatandaşı memnun eden bu işler aslında çok büyük şeyler de değildir. Bunlar küçük ancak vatandaşın memnuniyetini artıran işlerdir. O amaçla bu salonu düzenledik. Bundan sonra vatandaşlar işlerini beklerken gelip burada oturacak ve görevlendirilen 2 arkadaşımız tarafından ücretsiz olarak çay ikramı yapılacak" dedi.

Göreve başladığı ilk gün mesai saatinin bitimi ile valilik hizmet binasının etrafının bariyerlerle kapatıldığını söyleyen Vali Karaloğlu, bunu çok doğru bulmadığı için aynı gün kaldırdığını kaydetti. Vali Karaloğlu, "Bu uygulama bize çok yakışmayan, vatandaşa da güven noktasında sıkıntı oluşturduğunu gördüğüm için aynı gün kaldırdım. Daha sonra valilik bahçesine oturaklar bırakarak vatandaşa açtık. Nihayetinde bunlar vatandaşın malıdır. Milletin olan şeyleri milletten saklamanın bizce bir manası yoktur. Önce hükümet konağının bahçesini vatandaşa açtık, şimdi de daha modern ve lüks bir yerde vatandaşlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

İmkanı olan tüm kurumların böyle bekleme salonları oluşturacağını dile getiren Vali Karaloğlu, en yoğun olan kurumların başında valiliğin geldiği için uygulamaya buradan başladıklarını söyledi. Valilik girişinde bulunan X-Ray cihazlarının da kaldırmayacaklarını altını çizen Vali Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Biz vatandaşları rahatsız etmeden güvenliği sağlamak zorundayız. Yani güvenliği de ihmal edemeyiz. Ama güvenliği sağlarken bazı şeyleri yasaklayamayız. Hem vatandaşlar rahat bir şekilde hükümet konağına girip, çıkacak hem de biz güvenliği sağlamış olacağız. Bir güvenlik zafiyeti oluşturma şansımız yok. Onun için X-Ray cihazımız mutlaka kalacak. Hiç bir şekilde güvenlik zafiyeti oluşturmayacağız. Bizim birinci görevimiz vatandaşın güvenliğini sağlamaktır. Benim üzerinde durduğum şey güvenliği sağlarken vatandaşa eziyet etmeyeceğiz. İkincisi ise yasaklarla güvenliği sağlamayacağız. Hükümet konağının bahçesini yasaklayarak güvenliği sağlamayacağız. Hem güvenliği sağlayacağız hem de hükümet konağının bahçesini açacağız. Bizim anlayışımız budur"

Bir gazetecinin 'Sıradaki açılımınız nedir?' şeklindeki soruya ise Vali Münir Karaloğlu, "Bizi izlemeye devam edin" şeklinde espri yaparak karşılık verdi. Şekerin de ikram edildiği salonda bir süre oturan ve vatandaşlarla birlikte çay içen Vali Karaloğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte ayrıldı.

VAN VALİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARA YENİ HİZMET
VAN VALİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARA YENİ HİZMET
VAN VALİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARA YENİ HİZMET
VAN VALİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARA YENİ HİZMET
VAN VALİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARA YENİ HİZMET
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 15:48:02
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 16:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?