7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Valinin rafting keyfi

VAN VALİSİ KARALOĞLU, EŞİYLE BİRLİKTE RAFTİNG YAPTI

Van Valisi Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Çatak Çayı’nda rafting yaptı.

Çatak Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa yaptığı '1. Kanispi-Bal-Ceviz-Alabalık ve Doğa Festivali' düzenlenen çeşitli etkinliklerle yapıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivale yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehir merkezinden ve ilçeye bağlı köylerden insanların akın ettiği festivalde misafirlere alabalık, kavurma ve pilav ikram edildi. Yüzlerce insanın Çatak Çayı kenarında piknik yaptığı festivalde yerel sanatçıların söylediği Kürtçe şarkılara vatandaşlar halay çekerek eşlik etti.

Eşi Sevim Karaloğlu birlikte Çatak'a gelen Vali Münir Karaloğlu, Çatak Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) bahçesinde düzenlenen törene katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, Çatak ilçesinin değerlerini tanıtmak için festival düzenlediklerini söyledi. Vali Karaloğlu, "Çatak'ımızın doğa harikası Kanispisi, organik kara kovan balı, organik cevizi ve lezzetli alabalığı tanınsın diye buradayız. Van'ın her tarafı bir birinden güzeldir. Van'ın her yerinde çok önemli değerlerimiz var. Bunları insanlığın istifadesine sunacağımız, kentimizin bir marka olarak çıkmasında vesile olacak çok önemli değerlerimiz var" dedi.

Haziran ayı içerisinde Van ve ilçelerinde kentin marka değerlerini tanıtmak için yapılan ve yapılacak olan festivalleri de anlatan Karaloğlu, dünyanın ve ülkenin en güzel doğa harikalarının bulunduğu Van'da, bu değerleri bir bir ortaya çıkararak ülke insanlarının ve dünya insanlığının kullanımına açtıklarını kaydetti.

Türkiye'nin saklı cenneti olan Van'ın, artık bir marka olarak hak ettiği noktaya gelmesi için tüm kesimlerle birlikte çalıştıklarını anlatan Vali Karaloğlu, "Ülkenin en önemli doğa harikası olan ve köpük köpük görsel bir şölenle insanları kendisine hayran bırakan Kanispi Şelalesi, bunun yanında Türkiye'nin en önemli çaylarından biri olan ve rafting sporuna ev sahipliği yapacak olan bu değerlerin kıymetini iyi bilmemiz gerekmektedir. Bütün bu değerler düne kadar saklıydı. Bunlar artık bir bir ortaya çıkarılıyor. Çatak artık rafting sporunun yeni merkezi haline geliyor. Bu kentte bu sporu tanıtıp ekonomik bir değer olarak ortaya çıkaracağız. Biz Van'ı, tanıtırız. Bu kenti ayağa kaldırırız. Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz bugün olduğu gibi devam etsin. Bizim başaramayacağımız hiçbir problemimiz yoktur. Bu kent, bu bölge, Türkiye'de en güzel, doğuda en güzel yerlerden bir tanesidir. Bunun değerini bilmemiz lazım. Bu bölgenin kışı, yazı başka güzeldir. Kışın kayak yapma, dağlarda avcılık yapma şansımız var. Yazın buralarda rafting yapma, yamaç paraşütü de yapılabilir"

ÇATAK ÇAYINI KİRLETMEYİN

Doğanın ve çevrenin korunmasına da vurgu yapan Karaloğlu, Çataklılara bazı tavsiyelerde bulundu. Karaloğlu, "Türkiye'nin en önemli rafting parkurundan bir tanesinin Çatak'ta olduğunu bilmemiz gerekir. Çatak'lı gençler bu spordan artık gelir elde edebilecek. Buraları iyi korumamız lazım. Her şeyden önce huzurumuzu korumamız lazım. Huzurumuzu bozmak isteyenlere de fırsat vermememiz lazım" diye konuştu.

"İLÇEMİZ VALİMİZİN FİKRİYLE YENİ BİR YÜZ BULDU"

Çatak Kaymakamı Cemal Demiryürek ise yaptığı konuşmada, Vali Münir Karaloğlu'nun fikirleriyle ilçelerinin değerlerinin ekonomiye, turizme kazandırılarak sosyal bir buluşmayı sağladığını kaydetti. Balıyla' ceviziyle, alabalığıyla ve Kanispi Şelalesi ile Çatak ilçesinin bir değerler ilçesi olduğunu ve bu değerlerin marka haline dönüşmesini umut ettiklerini anlatan Demiryürek, "Çatak balımız, alabalığımız ve cevizimiz ekonomimize önemli katkı sunuyor. Halkımızın geçim kaynağı durumunda bulunan bu değerlerimiz artık markalaşmalıdır. Bu değerler artık ciddi ekonomik kazanç olarak ilçemize katkı sunacaktır. Çabamız gayemiz bu yöndedir. Festivalimizin en önemli ayaklarından biri de turizmdir. Bir görsel doğa harikası olan Kanispi Şelalemiz ve Çatak Çayımız da yapılan ve yapılacak olan rafting yarışmalarıyla bu atağımız festivalle bize geri dönüşümü olan bir kazanç sağlayacak" dedi.

VALİMİZİN DESTEKLERİ İLÇEMİZE HEYECAN GETİRDİ

Çatak Belediye Başkanı Emin Babur da bir konuşma yaptı. Tarihin en eski dönemlerinden itibaren Çatak ilçesinde yaşamın kendisini bulduğunu kaydeden Babur, 1865 yılında ilçe merkezi olduğunu, 1925'te ise belediye olarak bu güne geldiğini anlattı. İlçenin bir çok değerinin olduğuna işaret eden Babur, "Bu değerler Valiliğimizin öncülüğünde, ilçe kaymakamlığı ve belediyemizin ortak çalışmasıyla ortaya çıktı. Bu festivalle birlikte ilçemizin ekonomik ve sosyal yönde gelişmesi mümkün olacak. Ortak çaba gösterilmesi ve tanıtımın iyi yapılması durumunda da her geçen gün ilçemizin doğasıyla, alabalık tesisleriyle, ceviziyle ve en önemlisi de raftingiyle görsel şölenlerle dolu festivalin geleneksel hale gelecek. Biz Çatak ilçemizin her yönüyle hak ettiği bir noktaya gelmesi için yeni bir süreç başlattık. Valimizin bu konudaki destekleri ilçemize heyecan getirdi. Bu festivalimiz bize böylesi bir fırsatı da verdi. Biz de basınımızdan ilçemizin bu değerlerini tanıtmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

VALİ KARALOĞLU EŞİ İLE BİRLİKTE RAFTİNG YAPTI

YİBO'da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan yıl sonu sergisinin açılışının ardından ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye giden Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, İlçe Kaymakamı Cemal Demiryürek, Belediye Başkanı Emin Babur birlikte rafting yaptı. Rafting botuna binmeden önce görevlilerin getirdiği koruyucu yelek ve kaskı başına takan Karaloğlu, daha sonra görevlinin su yüzeyinde yapması gereken kuralları dinledi. Verilen startla birlikte Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Çatak Çayı’nın azgın sularında kürek çekti. Geçtiğimiz yıl Devlet Bakanı Egemen Bağış'la birlikte Bahçesaray Çayı’nda da rafting yapan Karaloğlu'nun rahatlığı dikkat çekti. Vatandaşların köprü üzerlerinde ve dere kenarlarında sevgi gösterisinde bulunduğu Karaloğlu, izleyicilerin alkışlarına da eliyle selam vererek karşılık vermeye çalıştı. Yaklaşık 5 kilometre su yüzeyinde botla kürek çeken Karaloğlu'nun, içinde bulunduğu bot YİBO önüne geldikten sonra seyrine son verdi.

Festivale Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

VAN VALİSİ KARALOĞLU, EŞİYLE BİRLİKTE RAFTİNG YAPTI
VAN VALİSİ KARALOĞLU, EŞİYLE BİRLİKTE RAFTİNG YAPTI
VAN VALİSİ KARALOĞLU, EŞİYLE BİRLİKTE RAFTİNG YAPTI
VAN VALİSİ KARALOĞLU, EŞİYLE BİRLİKTE RAFTİNG YAPTI
VAN VALİSİ KARALOĞLU, EŞİYLE BİRLİKTE RAFTİNG YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 13:39:00
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 19:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?