5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Valiye ziyaret

Ege Marmara Birleşmiş Vanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu Başkanı Gürbüz Recep Öztunç, Van Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Turan Aydemir ile birlikte Van'a gelen Öztunç ilk olarak Van Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ederek, yeni kurdukları federasyon hakkında bilgi verdi. Öztunç, Ege ve Marmara bölgelerinde yaşayan Vanlıları bir çatı altında toplamak amacıyla şubat ayında Ege Marmara Birleşmiş Vanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu kurduklarını anlattı. Daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olmayan öğrenci, öğretmen ve işadamlarını Van'a getirttiklerini hatırlatan Öztunç, bu yıl ise nisan veya mayıs aylarında kendilerine gelen talep üzerine bu kez yine 30 kişilik bir hemşire grubunu getirtmeyi planladıklarını aktardı.

Öztunç'a yeni kurulan federasyonun hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Federasyon Başkanı Öztunç'un, Van'da bulunduğu süre içinde Belediye Başkanı Burhan Yenigün başta olmak üzere bazı sivil toplum örgüt temsilcileriyle de görüşme yapacağı kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 19:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?