2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van, doğunun spor üssü olacak!

Van'daki temaslarını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasının açılışını yaptı.


İpekyolu üzerinde bulunan ve temeli 11 yıl önce atılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yeni binası önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Bakan Çelik, yeni hizmet binasının temelinin 11 önce atıldığını belirtti. Binanın tamamlanmasını istediklerinde "Çürüktür" gibi açıklamalarla karşılaştıklarını ifade eden Bakan Çelik, en son güçlendirmeyle binanın yapılarak hizmete sokulmasına karar verildiğini kaydetti.

Türkiye'nin bundan kaybettiğini anlatan Bakan Çelik, "Eskiden okul inşaatları başlardı 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl, 5 yıl ve 15 yıl sürerdi. Bu da sürekli müteahhitlere para kazandırırdı. Bu zihniyet maalesef Türkiye'yi bu noktaya getirmiştir. Şimdi nasıl yapıyoruz. Okullarımızı 10 ayda bitiriyoruz, 12 ayda değil. 10 ayda eğer ihale vesaire gibi süreçler olmazsa biz 6 ayda, 7 ayda kelli felli okullarımızı bitiririz. Ama dikkat edin 11 yıl önce temeli atılmış olan bir bina var arkamızda. Bu binada çok büyük bir yatırım falan değil, ama eninde sonunda da olsa bitmiş olmasından dolayı memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Bu konuda Genel Müdürümüz Mehmet Atalay'a ve ilgili bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Van'ın coğrafik özellikleri bakımından deniz sporlarına müsait bir il olduğunu kaydeden Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada yelken gibi sporlar şu anda başladı. Aslında burası dağ turizmine, yamaç paraşütüne müsait bir yerdir. Kış sporlarının olması için kayak merkezlerinin olması gerekiyor. Abalı'daki kayak tesislerini de yaparak hizmete sokmuş olacağız. Bu da ilimize farklı bir hareketlilik katacaktır. Artos Dağı'nın eteklerindeki bu kayak tesislerinin kış sporları açısından ciddi bir merkez olacağına inanıyorum. Ayrıca Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün başkanlığında yeniden hayat bulan Vanspor'a da gerekli desteğimiz sürecektir."


Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, Van'ın spor altyapısı açısından çok vahim bir durumla karşı karşıya kaldığını belirtti. Herkesin Van'ı Vanspor'la hatırladığını ifade eden Atalay, "Vanspor'un 1. Lig'de bugünkü adıyla Süper Lig'de başarısını biliyorduk. Neredeyse Türkiye'nin büyük bir kısmı Vanspor'a büyük bir sempati ile yaklaşıyordu. Ancak o Vanspor yok, şimdi yerinde yeller esiyor. Bereket ki Van Belediyespor iyi bir çıkış yakaladı ve artık bu çıkışını da sürdürerek inşallah bir gün Süper Lig'de yer alır. Diğer branşlarla ilgili tabii ki burada illerden sorumlu genel müdür yardımcımızı da getirdik. Onlarla burada neler yapabiliriz konusuna baktık. Tesisleri dolaştık ve burada gördüklerimizi Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na aktaracağız. Buradaki imkanların daha fazlalaştırılması için Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik de kendileriyle görüşecekler. Van adına gelecek yıllarda güzel şeyler olacaktır, hayırlı olsun" diye konuştu.


Törende Van Valisi Özdemir Çakacak da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Bakan Çelik, beraberindeki AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Vali Çakacak ile birlikte binanın açılış kurdelesini kesti. Binadaki birimleri dolaşan Bakan Çelik, bilgisayar başında bulunan personele iyi çalışmalar dileğinde bulunduktan sonra ileride yapılacak olan Gençlik Merkezi Projesi ile ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'dan
bilgi aldı. Bakan Çelik, daha sonra binadan ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 03:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?