7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van, Dubai'de tanıtılıyor

VAN TANITIMI DUBAİ'DE DEVAM EDİYOR

Van Valiliği tarafından başlatılan tanıtım atağı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde tüm hızıyla devam ediyor.

Dubai'de 17. kez düzenlenen "Arabian Travel Market- ATM 2010 Turizm Fuarı"nın üçüncü günü de yoğun geçiyor.

Van Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katıldığı fuarda, Vangüzel kitabı ve tanıtım broşürlerinin yanında lokum, ters lale, Van kedisi ve İnci Kefali balığı maketleri de hediye olarak dağıtılıyor.

DUBAİ'DE EN BÜYÜK İLGİ EBRU VE VAN KEDİSİ'NE

Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Şube Müdürü Adalet Özdürük'ün fuar boyunca yaptığı ebruya olan ilgi her gün yoğunlaşarak devam ediyor. Özdürük'ün yaptığı ebrular ziyaretçilere ücretsiz dağıtıyor. İlk kez ebru gören ziyaretçiler hayranlıklarını gizleyemediler. Birçok televizyon kanalının da kayda aldığı ebru gösterisi esnasında yoğun bir ziyaretçi akını oluyor. Van standında ilgi gören diğer bir ürün de Gevaş Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Van kedisi maketi oldu. Dubai'den gelen ziyaretçiler, ebru sanatı gösterisini ilgiyle izledikten sonra buzdolaplarına asılan kedi maketini de talep ediyorlar. Ebru sanatı ve Van kedisinin özellikleri özellikle de göz renkleri hakkında soru soran ziyaretçilere Van Vali Yardımcısı Halil Berk tarafından bilgi veriliyor.

TANITMA GENEL MÜDÜRÜ CUMHUR GÜVEN TARLABAŞI: "VAN'I ÖNEMSİYORUZ."

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü de Van'ın tanıtımı adına yapılan her türlü çabayı destekliyor. Van standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı konuyla ilgili olarak; "Türkiye'de kültür ve doğa turizminin yaygınlaşması için Van gibi bölgelerin daha çok öne çıkması lazım. Van'ı bu anlamda önemsiyoruz. Van son dönemde tanıtım adına atağa geçmesi sevindiricidir. Tanıtma Genel Müdürlüğü olarak illerimizin bu tür gayretli çabalarını desteklemekteyiz. Bu yıl Türkiye'de düzenlenecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Van kedisinin maskot olarak seçilmesini hem ülkemiz hem de Van adına bir kazanç olarak değerlendiren Müdürlüğümüz buna destek olmak adına Van kedisi logolu tişört de bastırmıştır. Umarım bu tanıtım çabaları Van'ın turizm ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" seklinde konustu.

ORTADOĞU ÇOK ÖNEMLİ BİR PAZAR

Dubai fuarının üçüncü gününde tanıtım atağı stantlara da yansıdı. Van Vali Yardımcısı Halil Berk başkanlığında bir grup; Dubai fuarına katılan ülke stantlarını ve sektör temsilcilerini tek tek gezdi. Van kedili çanta içinde Vangüzel kitabı ve diğer hediyelerle stantlara uğrayan yetkililer, ilgililere Van hakkında bilgi sunup kentin turizm değerlerini tanıttılar. Konu ile ilgili açıklama yapan Halil Berk şunları söyledi:

"Dubai kentinde başladığımız tanıtım atağının üçüncü gününde tüm stantları tek tek gezmek istedik. Çünkü fuarlardaki asıl hedef kitlemiz ülke stantları ve turizmle ilgili sektör temsilcileridir. Onların kapımızı çalması yerine bizler ayaklarına gidip Van'ı tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle de tanıtım materyallerimizle birlikte ilgili stantları tek tek gezdik. Onlara Van'ı tanıtmaya çalıştık."

Dubai'de turizm potansiyelinin çok hareketli olduğunu söyleyen Halil Berk, geçtiğimiz yıl Türkiye'de en çok turist alan bölgelerden birinin de Orta Doğu olduğunu, bu pazarın daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Halil Berk; "Orta Doğu Türkiye'nin gittikçe büyüyen turizm pazarı. Bunu iyi değerlendirmek gerekir. Bizler Van'a turist çekmek adına ilgili gördüğümüz bölgelere giderek her fırsatı değerlendirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

VAN'I GÖRMEK ÇOK GÜZEL

Dubai'de düzenlenen fuara dünyanın birçok bölgesinden sektör temsilcileri katılıyor. Van standını ziyaret eden Green Park Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Dubai fuarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek "Dubai, bölgenin en zengin turizm aktivitesinin olduğu bir yerdir. Van'ı burada görmek bizler adına da çok önemlidir. Bu tür fuarlara katılımınız bizler için de farkındalık yaratmaktadır. Bu anlamda Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'nun bu çabalarını Vanlı bir işadamı olarak taktirle karşılamaktayım" dedi.

VAN TANITIMI DUBAİ'DE DEVAM EDİYOR
VAN TANITIMI DUBAİ'DE DEVAM EDİYOR
VAN TANITIMI DUBAİ'DE DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 16:32:01
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 11:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?