7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van, ITB Berlin Fuarı'nda tanıtılıyor

VAN, ITB BERLİN FUARI'NDA TANITILIYOR

Almanya'nın başkenti Berlin'de 44'ncüsü düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Borsası (ITB) Fuarı'na Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden katılan tek il olan Van, ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun kentin tanıtımı için başlattığı tanıtım atağı Almanya'nın başkenti Berlin'de de devam ediyor. Van Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün birlikte katıldığı ITB Fuarı'nda, Van standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. 187 ülkeden 11 bin 127 firmanın yer aldığı ve Türkiye'nin ilk kez konuk ülke olarak katıldığı ITB Fuarı'nın açılış kurdelesi de Türkiye standı önünde yapıldı. Açılış katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, beraberindeki milletvekili ve manken Tülin Şahin'le birlikte Van standını ziyaret etti. Bakan Günay, Van standına gelirken Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kerem Altun ve Vali Yardımcısı Halil Berk tarafından karşılandı. Van standında bir süre kalan Günay, çevresindeki bürokratlarına ve milletvekillerine Van'la ilgili kafasındaki projelerden bahsetti.

BAKAN GÜNAY VE ŞAHİN'E VAN KİLİMİ HEDİYE EDİLDİ

Bakan Günay, beraberindeki manken Tülin Şahin'e "Seni Van'a gönderelim, Van Kedisi ile fotoğrafını çektirelim" dedi.

Bakan Günay daha sonra stantta görevliler tarafından verilen 'Van Kedisi' kokartını da manken Şahin'in göğsüne taktı. Milletvekili Kerem Altun da ziyaret anısına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve manken Tülin Şahin'e birer adet Van Kilimi, 'Van Güzel' kitabı ve üzerinde İnci Kefali balığı, Van Kedisi ve Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin yer aldığı üç boyutlu kristal hediye etti.

"VAN, TURİZM POTANSİYELİNİN FARKINDA"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Berlin'deki fuara sadece Van'ın katılmasını "Demek ki Van turizm potansiyelinin farkında" diye değerlendiren Bakan Günay, Van'ı Doğu Anadolu'da özel bir turizm bölgesi yapma konusunda çalışmalarının olduğunu söyledi. Van'ı, sadece Doğu Anadolu'nun değil, Türkiye'nin doğusundaki ülkelerinde hafta sonu bir kaçış mekanı olarak değerlendireceklerini ifade eden Günay, "Van'da eğlence merkezleri, dinlence merkezleri yapmak ve Van'ı, doğu da turizmle gelişen, kalkınan özel bir merkez haline getirmek istiyoruz. Nasıl Arabistan yarımadasında körfez ülkeleri birçok çevredeki ülke için kaçış vesilesi oluyorsa, Van'da başta İran olmak üzere çevredeki birçok ülke için bir kolay, yakın ve rahat tatil bölgesi haline getirilebilir. O yüzden geçen yıl İzmir'de düzenlenen Travel Turkey Fuarı'nda söylemiştim. Önümüzdeki yıllarda Van'da bir turizm fuarı yapmaya başlayacağız. Yeni bir müzemiz var. Van'ı gerçek bir destinasyon olarak Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaya çalışacağız" dedi.

Manken Tülin Şahin de, Van standını ziyareti sırasında basın mensuplarına Van Kedisi'nin yer aldığı çanta ile poz verdi. Şahin, Van Kedisi'ni çok sevdiğini ve mutlaka Van'a gelerek, kedileri sevmek istediğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la birlikte Berlin'deki fuara katılan Van Milletvekili Kerem Altun da, Van'ı dünyanın en büyük turizm borsası fuarı olan ITB'de görmekten mutlu olduğunu belirterek, katılım kararını veren Van Valisi Münir Karaloğlu'na teşekkür etti. Altun, "Dünya Turizm Borsa'sında Van standının açılmış olması, hem ilimiz açısından hem de bölge turizmi açısından çok büyük faydası olacağına inanıyorum. Dünden itibaren Berlin'de Türkiye konuşuluyor, Türkler konuşuluyor, bölgesel turizm etkinlikleri konuşuluyor. Hemen hemen her etkinlikte her toplantıda Van'ın konuşuluyor olması, son yıllarda başlatılan turizm atağının yapılmış olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Onun için büyük emekleri olan başta Sayın Valimiz olmak üzere Kültür ve Turizm Müdürü'nü kutluyorum. Böylelikle bu tür organizasyonlarda stant açarak Van'ın tanıtımını başarıyla yürütmek son derece önemlidir. Van'ın doğal güzelliklerini, Van'ın tarihi zenginliklerini bu tür uluslararası fuarlarda tanıtmak son derece önemlidir. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

"VAN DOĞU'DAN BERLİN'E AÇILIM YAPTI"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da, Van standını ziyaret etti. Van Milletvekili Kerem Altun ve Vali Yardımcısı Halil Berk tarafından karşılanan Uras'a günün anısına 'Van Güzel' kitabı, üzerinde İnci Kefali balığı, Van kedisi ve Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin yer aldığı üç boyutlu kristal hediye edildi. Uras, Berlin'deki fuara Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden sadece Van'ın katılmasını, "Van Berlin'e açılım yaptı" şeklinde değerlendirdi.

Pazar gününe kadar devam edecek olan fuara Van ile birlikte Türkiye'den İstanbul, İzmir, Denizli, Çorum, Bursa, Hatay ve Muğla'dan turizm seyahat acente temsilcileri ve otelciler katılıyor.

VAN, ITB BERLİN FUARI'NDA TANITILIYOR
VAN, ITB BERLİN FUARI'NDA TANITILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 17:40:03
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 22:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?