6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van, Moskova MITT Fuarı'nda

VAN, MOSKOVA MITT FUARI'NDA

Rusya'nın Başkenti Moskova'da 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Moskova Turizm (MITT) Fuarı'na Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden sadece Van katıldı. Van standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van'ı turizm cenneti yapacaklarını söyledi.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun kentin tanıtımı için başlattığı tanıtım atağı Rusya'nın Başkenti Moskova'da da devam ediyor. Van Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün birlikte katıldığı MITT Fuarı, 150 ülkeden 3 bine yakın firmanın katılımıyla açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, açılış sonrası beraberindeki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan'la birlikte Van standını da ziyaret etti. Bakan Günay, Van standına gelirken Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş tarafından karşılandı. Van standında bir süre kalan Günay'ın yakasına Van Kedisi kokartı takılması üzerine, 'Benim bir Van kedim var. Bundan böyle benim kedimin resimleri çekilerek yaka kokartına takılacak' diye espri yaptı.

GÜNAY'A EBRU HEDİYE EDİLDİ

Bakan Günay, beraberindekilerle birlikte Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş'tan bilgi alırken, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü olarak görev yapan ve aynı zamanda ebru sanatçısı olan Adalet Özdürük tarafından Van standında uygulamalı ebru gösterisi yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Özdürük tarafından ebru tekniğiyle yapılan kravat ile 'Van Güzel' kitabı hediye edildi.

"VAN, EN ÇOK SEVDİĞİM İLLERDEN BİRİDİR"

Van'ın uluslararası bir fuarda temsil edilmesinin çok iyi bir yaklaşım olduğunu belirten Günay, bakanlık olarak Doğu Anadolu'da Van'ı turizm cenneti yapmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi. Günay, "Van ili insanıyla, tarihi ve doğasıyla, damak tadıyla tam bir turizm merkezi olmaya uygun bir ilimizdir. Van'da bir turizm fuarının açılması için görüş birliği yaptık. Van'da turizmle ilgili çok sayıda alt yapı alışmalarımız var. Van halkının da bunu sahiplenmesiyle sanırım yakın bir gelecekte tek Van ilinin değil, doğunun kaderini değiştirebilecektir. Van'da yeni bir müze projemiz var. Çünkü Van'ın ciddi bir arkeolojisi ve tarihi yerleri var. Aynı zamanda restorasyon çalışmalarımız da devam etmektedir. Van yakın bir gelecekte doğunun Antalya'sı olacaktır" dedi.

"DÜNYA TURİZM FUARLARINDA VAN'IN STANT AÇMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la birlikte Moskova'daki fuara katılan Van Milletvekili Gülşen Orhan da, Van'ı dünyanın en büyük turizm fuarı olan MITT'te de görmekten mutlu olduğunu belirterek, katılım kararını veren Van Valisi Münir Karaloğlu'na teşekkür etti. Van'ın bir hafta önce Almanya'daki Berlin Fuarı'nda olduğunu anımsatan Orhan, "Moskova Fuarı'nda ilimizin tarihi ve kültürel değerlerini buralarda sergileyip halka sunmakla Van'ımızı dünyaya turizmine açmaktayız. Bu fuarlarda Sayın Bakanımız da ciddi destek vermektedir. Van'ın bu şekilde tanıtılması ciddi anlamda turist potansiyelini arttıracaktır. Turist sayısı her geçen yıl artmaktadır. Rus turistler genelde Akdeniz sahillerinde güneş turizmi yapmaktadırlar. Bizim amacımız bu turistleri Van'a çekip kültür turizmine yönlendirmektir. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Moskova'daki fuara katılan Orhan, Van standını ziyaret eden Bakan Günay, ses sanatçısı Mustafa Sandal ve bütün ziyaretçilerle ilgilenerek Van kedisi kokartını yakalarına taktı.

VALİLERDEN VAN STANDINA ZİYARET

MITT Moskova Uluslararası Turizm Fuarı'ndaki Van standına Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve Tokat Valisi Şerif Yılmaz ziyaret ederek Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş'tan bilgi aldı. Bakan Günay ile birlikte fuara katılan valiler de Van standını çok beğendiklerini dile getirdiler. Daha önce vali yardımcısı olarak görev yapan Vali Şerif Yılmaz ise Van'da görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Van'ın çok güzel bir il olduğunu biliyorum. Tarihi ve turizmiyle gerçekten çok güzel bir ildir. Van ilinin Moskova'da tanıtılmasının Van'a katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü Van bunu hak ediyor" diye konuştu.

VAN, MOSKOVA MITT FUARI'NDA
VAN, MOSKOVA MITT FUARI'NDA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:28:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 17:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?