5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van, okuyacak

'Türkiye Okuyor' kampanyasının Van ayağı olan 'Van Okuyor' projesinin İl Eylem Planı, düzenlenen bir toplantı ile kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve muhtarlara anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından geçen yıl temel eğitim hakkından yararlanmamış ve okuma-yazma bilmeyen yetişkinlere, okuma-yazma becerisi kazandırmak ve toplumda okuma bilinci oluşturarak, okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla düzenlenen 'Türkiye Okuyor' kampanyasının Van ayağı olan 'Van Okuyor' projesine hız verildi. Şamranaltı Mahallesi'nde bulunan 30 Ağustos İlköğretim Okulu kütüphanesinde düzenlenen toplantıya, Van Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ile bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, mahalle muhtarları ile okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, 2008 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyasının Van'da da aynı kararlılıkla yürütüldüğünü kaydetti. 4 yıl sürecek olan kampanya ile ilgili Van Valiliği olarak 'Okuyan Van' adıyla bir proje ve sloganlı afiş yarışması düzenleyeceklerini kaydetti. Yılmaz, herkese açık olan yarışmada dereceye giren her eser için bin TL ödül verileceğini söyledi.

Vali Yardımcısı Yılmaz'ın yaptığı kısa açıklamanın ardından okul öğretmenleri, slayt gösterisi eşliğinde projenin Van İl Eylem Planını katılımcılara anlattılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?