5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van, satrançta bölge merkezi oluyor

VAN, SATRANÇ'TA BÖLGE MERKEZİ OLUYOR

Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Kul, iyi bir potansiyele sahip olan Van'ın satrançta bölge merkezi olabileceğini söyledi.

Van Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Turnuvası'na katılım beklenin üzerinde olunca, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Kul, Yönetim Kurulu Üyesi Gülkız Tülay ve Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'da Van'a geldi. Vali Münir Karaloğlu ile yemekte bir araya gelen federasyon yetkilileri, Van'da satranç sporunun gelişmesi için yapacakları çalışmaları anlattılar. Van'ın çok genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Kul, okullarda seçmeli ders olmamasına karşın 20 binin üzerinde öğrencinin satranç öğrenmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Satranç sporuna ilginin artması federasyon olarak Van'ı bölge merkezi yapmayı düşündüklerini belirten Kul, "Van'ı satrançta bölge merkezi yaparsak çevresindeki iller olan Bitlis, Hakkari, Ağrı, Muş'ta faydalanır. Bu kentte de çok iyi bir potansiyel ve ilgi var. Federasyon olarak bu günden itibaren bir planlama yaptık. Van'daki satranç hakemlerini, il temsilcisini, antrenörleri ve okullarda satranç derslerine giren öğretmenleri hem Ankara'dan göndereceğimiz ekiple, hem de Mersin'deki tesislerimizde eğitim vermek istiyoruz. Federasyonumuzun temel hedeflerinden bir tanesi de ulusal ve uluslar arası yarışmaları farklı illerde yaptırmaktır. 2 yıl önce 16 yaş altı Dünya Şampiyonası'nı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde gerçekleştirdik ve ilçenin tanıtımına çok büyük katkısı oldu. Kasım 2009 ayında ise Antalya'da 95 ülkeden bin 400'ü sporcu, toplam 2 bin 400 kişinin katılacağı bir Dünya Şampiyonası organizasyonunu gerçekleştireceğiz. Eğer ildeki yerel yöneticiler destek verirlerse niye Van'da bir uluslar arası yarışma yapmayalım. Van'da satranç sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için federasyon olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu ise Satranç Federasyonu Başkanı Murat Kul ve Yönetim Kurulu Üyelerine yapacakları desteklerden dolayı teşekkür etti. Vali Karaloğlu, Van'da ulusal ve uluslar arası bir yarışmanın düzenlenmesi durumunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Sıcak bir ortamda geçen yemek sonrası Federasyon Başkan Yardımcısı Kul, satranç sporunun geliştirilmesi için Cumhuriyet Turnuvası'nı düzenlettiren Vali Münir Karaloğlu'na ve organizasyonda katkısı olan Öz Vanspor Kulübü Başkanı Ramazan Gökdemir'e birer plaket verdi.

VAN, SATRANÇ'TA BÖLGE MERKEZİ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 14:57:04
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 16:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?