6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: 8 aylık Hatice'nin yaşam savaşı...

Yıllar önce terör olayları nedeniyle Hakkari’den Van’ın Yalım Erez Mahallesi’ne yerleştiklerini belirten anne Naile Kaya, Hatice’nin 2 aylıkken yanağında çıkan bir sivilcenin zamanla büyüyerek yüzünün tamamını kapladığını söyledi.

Her geçen gün sivilcenin büyüdüğünü ve minik Hatice’nin yüzünün şiştiğini kaydeden anne Kaya, eşinin işsiz olması ve maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle çocuğunun tedavisini yaptıramadıklarını kaydetti. Kaya, duyarlı vatandaşların kendilerine yardım etmelerini isteyerek, şunları söyledi:


"Hatice 2 aylıkken çenesinin altında ufak bir sivilce çıkmıştı. Zamanla geçer düşüncesiyle doktora götürmedik. Ama bu sivilce büyümeye başladı. Çocuğun yüzü yara içinde kaldı. Daha sonra sağlık ocağına götürdük ve yapılan tedavi bir sonuç vermedi. Bu sefer her 2 yanağında ve dudağında yaraların artmasıyla, Van Devlet Hastanesi’nde yapılan kontrolden sonra, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Araştırma Hastanesi’nde Hatice’nin hastalığına teşhis konulamadığını söyleyerek, kanser olabileceği ihtimaliyle Ankara’ya sevk ettiler. Maddi durumumuz iyi olmadığından, Ankara’ya gidemedik, kızımın tedavisini yarıda bırakmak zorunda kaldık. Hatice’nin her gün gözlerimiz önünde fenalaşması bizleri kahrediyor, bu durum beni adeta her gün öldürüyor. Ne yazık ki imkansızlıklardan dolayı elimiz kolumuz bağlı, bir şey yapamıyoruz. Tek umudumuz ve çaremiz, duyarlı vatandaşların bize yardım eli uzatmalarıdır

iha-van
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 14:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?