6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: Bayram ve oğluna gıyabi tutuklama kararı çıktı

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Bayram ile oğlu Hecer Bayram hakkında Van 3 No’lu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gıyabi tutuklama kararı verildi. Bayramlar’ın avukatları Ayhan Çabuk ve Halil Kartal, adliye binası önündeki basın mensuplarına alınan karar ve gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Avukat Ayhan Çabuk müvekkilleri olan Mustafa Bayram’ın daha önce 30 milyar nakdi kefalet karşılığında tahliye edildiğini hatırlatarak, "Ancak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevsizlik kararı verilerek dosya Cumhuriyet Başsavcılığı Yardımcılığı’na gönderilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığı Yardımcılığı’nın talebi üzerine 3 No’lu Ağır Ceza Mahkemesi, yani daha önceki Devlet Güvenlik Mahkemesi müvekkilimiz Mustafa Bayram ve oğlu Hecer Bayram hakkında gıyabi tutuklama kararı vermiştir. Gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrilmesi için Hecer Bayram gözaltına alınmış ve şu anda vicahiye çevrilme işlemleri yapılıyor. Mustafa Bayram ise il dışındadır. Hakkında gıyabi tutuklama kararı verilmiştir.

Bilahare gelip mahkemeye teslim olacaktır. Müvekkilimiz hakkında ’isyan çıkarmak, çıkar temin etmek amaçlı örgüt, çete oluşturmak ve TCK 403’e 10’dan hakkında dava açılmış bulunuyor. Hecer Bayram tutuklandı. Mustafa Bayram’ın gıyabi tutukluluk hali devam ediyor. Hecer Bayram ise burada olması sebebiyle gözaltına alındı. Zaten kendisi belediye başkanı ve vicahiye çevrildi" dedi. Çabuk, bir soru üzerine de Hecer Bayram’ın belediye başkanı olması itibariyle görevi başındayken görevli memurlar tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

Avukatlardan Halil Kartal ise tensiple tahliyesi istemini içeren dilekçelerini bugünkü tarihle mahkemeye verdiklerine belirterek, "Mahkeme tensiple tahliye talebimizi inceleyecek sanırım. Mustafa Bayram hakkındaki gıyabi tutuklama kararının kaldırılması istemi ile yaptığımız başvuru en geç bugün veya yarına karar açıklanmış olacaktır" dedi. Kartal, "Gıyabi tutuklama kararı ne zaman alınmış" şeklindeki bir soruyu ise "Karar bugün yani 10.08.2004 tarihi itibari ile verildi, aynı günde infaz edildi. Mustafa Bayram hakkındaki tutuklama kararı da henüz infaz edilemedi. Buna rağmen biz başvurularımızı mahkemeye yaptık. Bunu mahkeme değerlendirecek" şeklinde cevap verdi.

Yapılan yargılamanın ardından Hecer Bayram, saat 19.00 sıralarında tutuklanarak geniş güvenlik önlemleri altında Van M Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

iha-van
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 11:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?