6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: Belediye Başkanları biraraya geldi

Van Belediyesi’nin organize ettiği Vangölü Havzası Belediyeler Başkanları Toplantısı, Van’da yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Van, Bitlis ve Hakkari’ye bağlı 16 il, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhan Yenigün, amaçlarının çok büyük sıkıntılar içinde hizmet etmeye çalışan yerel yönetimlerin, güç birliği yaparak halka hizmeti aksatmadan yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin belediyelerin bir çatı altında toplanmasının önemine değinen Yenigün, Marmara ve Akdeniz Belediyeler Birliği’ni örnek göstererek Vangölü Çevresi Belediyeler Birliği’nin işlevsizliğini eleştirdi. Yenigün "Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı, Muş illerinin merkezi konumundadır. Belediyelerin tek amacı halkına hizmet ekmek olmasına karşın, kısıtlı imkanlarla bunu yapamıyor. Bölge il ve ilçe belediyelerimizin güç birliği yaparak bu sorunları çözebiliriz. Ancak daha önce kurulan ve merkezi Erciş İlçemiz’de bulunan Vangölü Çevresi Belediyeler Birliği istenilen düzeyde bir çalışma yapmamıştır. Amacımız bu birliğin merkezini Van’a almak ve gerekirse yeni bir birlik kurmaktır. Marmara ve Akdeniz Belediyeler Birliği gibi bir çatı altında toplanırsak sıkıntılarımızı çözeriz. Sadece bugünkü toplantımız bir istişare toplantısıdır" diye konuştu.

Daha sonra toplantıya katılan il ve ilçe belediye başkanları söz alarak Vangölü Çevresi Belediyeler Birliği’nin proje üretememesinden şikayetçi olarak, yeni oluşacak birliğin merkezinin Van’da olmasını istediler.

iha-van
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 10:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?