6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: Kayıt parası yasak ama bağış serbest

13 Eylül’de başlayacak olan 2004-2005 eğitim öğretim sezonu öncesi Van İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Sonar, makamında basın toplantısı düzenledi. 16 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak öğrenci kayıtlarındaki aksaklıkların önlenmesi ve alınacak tedbirlerle ilgili okul müdürleriyle bir toplantı yaptıklarını kaydeden Sonar, özellikle her yıl velilerin tepki gösterdiği ve sıkıntı çektiği zorla kayıt ücreti alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin oturdukları en yakın yerdeki okullara kayıt edilmesini temel esas olarak belirlediklerini dile getiren İlyas Sonar, "İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarının hangi mahalle, cadde, sokak ve okullardan öğrenci alacakları ile ilgili komisyon ve bölge çalışmaları tamamlandı, gerekli kararlar alındı. Bu kararlar okul idarecileri aracılığıyla velilerimize duyurulacaktır. Alınan kararlar doğrultusunda okul yöneticilerimiz öğrenci kayıtlarını yapacaklardır" dedi.


Zorla kayıt ücreti alacak okul yöneticileri hakkında yasal işlem yapılacağını belirten Sonar, usul ve kaidelere göre gönüllü yardım yapıldığında kabul edileceğini kaydederek, "Okullarımız velilerimizin kendi öz varlıklarıdırlar. Velilerimiz okullarımıza maddi ve manevi destek vermektedirler. Öğrencilerimizin okullarımıza kayıtları yapılacak, yardım yapmak isteyen velilerimizin yardımları belli usul ve esaslar dairesinde kabul edilecektir" dedi.


Eğitim öğretim yılına sorunsuz başlamak için tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Sonar, okullardaki onarım ve tadilatlar da başlandığını ve kısa sürede bitirileceğini söyledi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’nın Van’a 35 trilyonluk bir yatırım yapacağını da sözlerine ekleyen Sonar "Okulların ihaleleri Temmuz ayında yapıldı. İhale sonuçlarının açıklanmasından sonra temeller atılacak. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik’in girişimleri sonucu da ödeneklerimiz geçen yıla oranla 5-6 kat arttı" diye konuştu.

iha-van
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 11:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?