6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: Kocası tarafından terkedilen hasta kadına Valilik sahip çıktı

Yaklaşık 11 yıl önce kocası tarafından terk edilen ve yakalandığı akciğer tüberkülozu ve kalp yetmezliği hastalıkları sebebiyle yatağa mahkum olan Nurcan Özmen isimli bayanla ilgili haberlerin gazetelerde yer alması üzerine Van Valiliği harekete geçti. Van Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, Sağlık İl Müdürlüğü ile telefonla görüşerek, Nurcan Özmen’in tedavisi için Van Devlet Hastanesi’ne getirilmesi talimatını verdi. Özçakıcı, daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerini de makamına çağırarak, Nurcan Özmen’e yapılacak yardımlar ve doktorlar tarafından yazılan ilaçların hemen alınmasını istedi.


Daha sonra Sağlık İl Müdür Yardımcısı Fesih Demirtaş, ambulansla birlikte Nurcan Özmen’in Karşıyaka Mahallesi’ndeki kaldığı eve gidildi. Burada doktorlar tarafından ilk muayenesi yapılan Özmen, ambulansa bindirilerek Devlet Hastanesi’nin acil servisine getirildi. Acil Servis’te yapılan ilk tedavinin ardından Nurcan Özmen, Göğüs Hastalıkları Servisi’ne yatırıldı.
Amaçlarının düşkün ve mağdur insanlara devletin şefkat elini uzatmak olduğunu belirten Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, Nurcan Özmen’in tedavisi yapılarak masrafları ve diğer ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

iha-van
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 16:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?