6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: Kundura işçileri AKP İl Binası önünde oturma eylemine başladı

Özelleştirme kapsamına alınan Van Sümer Holding A.Ş.’ye bağlı Deri ve Kundura Sanayi İşletmesi’nde çalışan 124 işçi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı önünde oturma eylemine başladı.

Fabrikanın satılmasını istemeyen ve aralarında bayanların da bulunduğu işçiler, Kazım Karabekir Caddesi Numune Sokak Sevdinoğulları İş Merkezi’nde bulunan AK Parti Van İl Başkanlığı’na gelerek, İl Başkanı Ebubekir Gülaçar ile yaptıkları görüşmenin ardından, oturma eylemine başladılar. Deri-İş Sendikası Van Şube Başkanı Celal Tokyay, AK Parti Van Milletvekilleri ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yerel seçimlerden önce fabrikalarının şu an satılmayacağına dair söz vermesine rağmen, Van Deri ve Kundura Fabrikası’nın 29 Mart’ta satışa çıkarıldığını söyledi. Tokyay, fabrikanın satılması durumunda, bugün Bakanlar Kurulu’na getirilmesi beklenen, özelleştirme kapsamında olan kamu kurumlarında çalışan işçilerin, yatay geçişini sağlayacak yasa tasarısı konusunda da destek istediklerini söyledi.

Bazı milletvekilleri tarafından Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu başkanlığında oluşturulan girişimci gruba zorla satılmak istendiğini öne süren Deri-İş Sendikası Van Şube Sekreteri Hasan Adıyaman, "Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve milletvekilleri tarafından seçimden önce bize verilen sözler boş çıktı. Seçimlerin ertesi günü fabrikamız satışa çıkardılar. Emekliliği dolmayan arkadaşlarımız vardır. Van’daki işsizliğin göz önünde bulundurularak, en sonda satılması veya bugün Bakanlar Kurulu’na getirilmesi beklenen yasanın onaylanması için destek istiyoruz. Yoksa biz 4 Mayıs tarihinde yapılacak olan fabrikamızın satış gününe kadar partide oturma eylemimizi sürdüreceğiz. Gerekli desteği görmediğimiz takdirde, bunu artırarak çocuklarımızı da getirip eyleme edeceğiz. Ekmeğimiz elimizden alınıyor. Buna sesiz kalamayız" şeklinde konuştu.

AK Parti Van İl Başkanı Ebubekir Gülaçar da eyleme her türlü destek vereceklerini söyledi. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemediğini vurgulayan Gülaçar, milletvekilleri ile telefonla görüşmeye çalışırken, oturma eylemine başlayan işçilere partililer tarafından çay ikram edildi.

VAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 14:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?