6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: Meçhul Patlamada 2 çocuk can verdi

Van’da, bir evde belirlenemeyen nedenden meydana gelen patlamada 2 çocuk hayatını kaybetti. Patlamaya el bombasının sebep olduğu tahmin ediliyor.

Olay, Esenler Mahallesi Cihanşah Sokak 61 numaralı Abdulhamit Yılmaz’a ait evde saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cahit (11) ve Muhacir (6) Yılmaz adlı kardeşler evde oyun oynadıkları sırada bir patlama meydana geldi. Patlamada ağır yaralanan 2 kardeş kaldırıldıkları Van Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Aile fertleri olayın tüp patlaması sonucu meydana geldiğini söylerken, polisin yaptığı incelemede bu yönde bir bulguya rastlanmadı. Bunun üzerine Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve nöbetçi savcı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Emniyet Müdürü Kurt, olayla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bize gelen ihbara göre evde tüp patlaması meydana geldiği yönündeydi. Yaptığımız incelemelerde patlamaya yol açanın tüp olmadığını belirledik. Muhtemelen el bombası olabileceğini tahmin ediyoruz. Ancak, henüz kesin bir sonuç yok. Maalesef patlama sonucu 2 çocuğumuz hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde çeşitli silahlara ait boş kovanlar da bulduk. Çocukların bularak eve getirdiklerini tahmin ediyoruz. İncelemelerimiz devam ediyor" dedi.

Olay sırasında yan odada bulunan anne Şehnaz ile çocukların ablası Zeynep Yılmaz, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt tarafından sorgulandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Bu arada çocuklara ait cenazelerin, yapılacak otopsi sonrası ailelerine teslim edilecekleri bildirildi.

VAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 11:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?