6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: Ölen öğretmenin vasiyeti yerine geldi

Merhum öğretmenin vasiyeti üzerine 2004-2005 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin faydalanması için bağışlanan kitap ve kitaplıkların yer aldığı kütüphaneye, yapılan açılışla öğretmen Kurban Aktimur ismi verildi. Atatürk ve Ticaret Meslek liseleri ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) uzun yıllar İngilizce öğretmenliği yapan merhum Kurban Aktimur, 17 Mayıs’ta vefat etti. Vefatından önce ailesine bütün kitaplarını ve dolaplarını bir okula bağışlamak istediğini belirten eşi Gülbede Aktimur, eşinin vasiyetini yerine getirmek için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu söyledi. Gülbede Aktimur ve kızı Günay Demirbağ, Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla bin 470 kitap ve 9 dolabı Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Okulu’na hibe etti.

Hibe sırasında konuşan merhum öğretmen Aktimur’un eşi Gülbede Aktimur, eşinin vasiyetini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu ve eşinin kitap okumayı çok sevdiğini belirtti. Gülbede Aktimur, "Bu kitaplardan çocukların yararlanması için eşimin vasiyetini yerine getirdim çok mutluyum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür vekili Gıyasetttin Subay ise merhum Kurban Aktimur’un eğitime büyük bir jest yaptığını belirtti. Subay, "Yıllarca öğretmenlik ve okutmanlık yapmış olan Aktimur hocamız, büyük bir manevi destek sunmuştur. Yıllarca kendisini eğitime sunmuş bir kişi kitaplarının bir sonraki kuşağa sunulması taktir edilmesi gereken bir davranıştır. Kendisini tanıma fırsatım hiç olmadı, ama öğrencilerinden duyduğum kadarıyla mükemmel bir eğitimciymiş. Kurban Aktimur hocamızın yapmış olduğu bu örnek davranış, umuyoruz ki birçok insanımıza mesaj olur. Bu vasiyeti yerine getirmek için çabalayan eşi ve kızına da şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Okulu’na kitapların bağışlanması ve kütüphanenin açılış törenine, Milli Eğitim Müdür Vekili Gıyasettin Subay, Şube Müdürü Muzaffer Aktuğ, Kurban Aktimur’un eşi Gülbede Aktimur, kızı Günay Demirbag, okul müdürü ve öğretmenler katıldı.
Okula bağışladığı kitaplardan dolayı Aktimur’un eşi Gülbede Aktimur’a, Milli Eğitim Müdür Vekili Gıyasettin Subay tarafından şükran plaketi verildi.

iha-van
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 11:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?