7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van: Özürlü kardeşlere dernek sahip çıktı...

Bedensel Engelliler Derneği Van Şube Başkanı Abidin Kasapoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, yaptıkları alan taraması sırasında Doyan ailesinin özürlü 8 çocuğun bulunduğunu belirledi.

Esenler Mahallesi 2. Sokak’ta ikamet eden Doyan ailesinin, maddi imkansızlıklar sebebiyle, çocuklarını hastaneye getiremeyerek tedavilerini yaptıramadıklarını söyleyen Kasapoğlu, kardeşlerin görünüşlerinde fazla bir anormalliğin olmadığını, yaşları ilerledikçe halsizlik, güçsüzlük ve baygınlık geçirdiklerini belirtti.

Kasapoğlu, "Mahalle taraması yaptığımız sırada yaşları 3 ile 14 arası olan Doyan kardeşlere rastladık. Anne ve babasının söylediklerine göre çocukların yaşı ilerledikçe durumları değişiyor. Bu da zihinsel engelli oldukları için böyle oluyor. Bizde dernek olarak çocukları en kısa zamanda tedavilerini yaptırıp, zihinsel engelli olup olmadıklarını öğreneceğiz. Benim tecrübelerime dayanarak çocukların hepsi ailesinin dediği gibi zihinsel engellidir. Bu durumda okula gidemedikleri için Özel Serdar Zihinsel Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nihat duru ile görüştüm. Onların da yapacağı kontrollerden sonra Doyan kardeşlerin eğitimini ücretsiz yapacaklarını söylediler. En kısa zamanda çocukları hastaneye götürüp tedavilerini yaptıracağız" dedi.


Yıllardır özürlü yasasını beklediklerini söyleyen Kasapoğlu, "Özürlü yasasının çıkmasını beklerken biz sağlamlar sakat olduk. Hükümet çok zor yasalar çıkardı özürlü yasası sanırım daha rahat çıkar. Daha önce çıkardığı 2022 sayılı Özürlü Yasası 18 yaşından büyükleri kapsıyor. Bizim buruda ki özürlülerin çoğu 18 yaş altındadır. Umarım en kısa zamanda özürlülere fayda sağlayacak bir yasa çıkarırlar" şeklinde konuştu.

iha-van
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 10:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?