6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: Patlamada ölen teröristin kimliği belirlenemedi

Havaalanı Kavşağı’ndaki polis noktasında, saldırı hazırlığında olan teröristlerin ellerindeki bombanın erken patlaması sonucu Suriye uyruklu ’Erdal’ kod adlı olduğu belirtilen teröristin öldüğü, 1 teröristin de yaralandığı olayın ardından, yaralı teröristin tedavisi sürüyor.

 Başhekim Tevfik Noyan YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi’nde tedavisi süren teröristin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Ölü olarak ele geçirilen teröristin kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Noyan, Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine cenazenin 15 güne kadar bekletilmesi gerektiğini belirterek, "Cenazeyi almaya kimse gelmezse yasal olarak 15 gün bekletildikten sonra belediye tarafından defnedilecektir" dedi. Yaralı teröristin sağlık durumunun iyi olduğunu ve patlama sonrasında bomba parçalarının kafasına isabet etmesi sonucu beyninde ödem oluştuğunu kaydeden Noyan, "Yaralının tedavisi Beyin Cerrahi Servisi’nde bulunan tek kişilik bir odada doktorlar tarafından yapılıyor. Teröristin hayati tehlikesi şu anda yok. Doktorlar teröristin şimdilik ameliyata alınmasına da gerek duymadığını belirttiler" dedi.

Başhekim Noyan, gazetecilerin hastanede güvenlik önlemlerinde bir sıkıntı olup olmadığı ve tedaviyi yapan sağlık personelinin polis tarafından güvenlik soruşturmasının yapılıp yapılmadığı şeklindeki sorusuna karşılık, "Hastanede güvenlik açısından bir sorun yok. Zaten polis yaralının kaldığı odanın önünde sürekli nöbet tutuyor. Tedavi yapan doktor ve diğer personelle ilgili de emniyet bir soruşturma yapmadı" diye konuştu.


Bir gazetecinin, teröristin tedavi hizmetlerinin nasıl karşılanacağı sorusuna Noyan, "Biz de bunu bilmiyoruz. Çünkü ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Tabi ki bizim hastanemiz döner sermaye ile hizmet veriyor. Yaralıya yapılan tüm teşhis ve tanıların maliyetini tek tek tutuyoruz. Ben konuyu Sayın Valimize aktardım o da konuyu soracağını söyledi" diye konuştu. Bu arada polis, yaralı teröristin tedavi gördüğü YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi çevresinde güvenlik önlemlerini artırırken, hastaneye giriş çıkışlar kontrol altına alındı.

iha-van
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 15:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?