6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: sağlık Ocağı doktorundan örnek davranış

Yalım Erez Mahallesi’nde ikamet eden zihinsel engelli İdris Doyan (22) isimli vatandaşa sahip çıkan sağlık ocağı doktoru Hazan Caner, günde ortalama 100 hastaya bakarken, arta kalan zamanında da Doyan’a okuma-yazma öğrettiğini belirtti.

Alan taraması yaptığı sırada evinin önünde devamlı oturduğunu gördüğü genci sağlık ocağına alarak iş verip okuma yazmayı öğretmeye çalışan Dr. Hazan Caner, Van’da zihinsel engelli yoksul çocukların eğitim göreceği okulların yetersiz olduğunu belirtti. Caner, "Görev yaptığım mahallede 15 tane zihinsel engelli insanın olduğunu tespit ettim. İdris Doyan’a ise sağlık ocağında iş vererek sorumluluk bilincinin artmasını sağladık. İdris, sağlık ocağında yaklaşık 4 aydır çalışıyor. Kendine küçük işler vererek öz güvenini sağladık. Zihinsel engelli olduğu için okula gidemediğinden dolayı burada günün belirli saatlerinde kendisine okuma-yazma öğretiyorum. İdris’e verdiğim derslerde çok iyi bir performans sergileyerek okumayı söktü. Burada çalışmasına karşılık da haftalık olarak 5 milyon lira veriyorum. Zihinsel engelliler eğitilirse topluma faydalı birer insan olurlar" şeklinde konuştu.


İdris Doyan ise daha önce evde sadece oturduğunu ve doktorun kendisine sağlık ocağında iş verdiği için çalışmaya başladığını belirtti. Doyan, "Bana iş verdiği için doktor hanıma teşekkür ediyorum. Burada çalışırken de okuma-yazmayı öğreniyorum" dedi.

iha-van
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 17:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?