6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

VAN: Seyyar satıcılara semt pazarında sabit yer verilecek

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, kenti yaşanır hale getirmek için yeni projeler hazırladıklarını belirterek, kurulacak modern semt pazarlarında seyyar satıcılara sabit yer verileceğini söyledi.

Hafta sonu olmasına karşın mesaisini meclis üyeleriyle birlikte Belediye binasında geçiren Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, seyyar satıcıların sorunlarını dinlemek amacıyla makamında bir toplantı düzenledi. Kara dönemin bitip ak dönemin başladığını belirten Yenigün, yeni yönetimin Van’ı düzeltmeye ve sorunlarını çözmeye geldiğini ifade etti.

Yenigün, kentteki cadde ve sokaklarda satış yapan seyyar satıcıların yeni kurulacak pazar yerlerine gitmeleri için destek istedi. Van’ı yaşanılır hale getirmek için yeni projeler hazırladıklarını anlatan Yenigün, "Bize destek verin Van’ı elbirliğiyle temizleyelim. Bugüne kadar sizi ezdiler. Bundan böyle sizin ezilmenizi istemiyorum. Sizden destek istiyoruz. Belediye Meclis üyeleriyle pazarlarınızı tek tek dolaşıp sıkıntılarınızı yerinde tespit edeceğiz. Çok kısa zamanda 4 yeni sabit pazar yeri yapacağız. Bu yer aynı Ankara’daki sebze hali gibi modern olacak. Semt pazarlarına yeni düzenleme yapılarak herkese sabit yer vereceğiz. Ayrıca her gün iki ayrı yerde semt pazarları olacak. Ordu Caddesi, Bahçivan Mahallesi ve Beşyol Kavşağı’ndaki sabit pazarları kesinlikle kaldırmaya kararlıyız. Bunun içinde sizlerden yardım istiyorum. Bize yardımcı olun ki birlikte bu şehri güzelleştirelim. Cadde ve sokaklara inmeyin" dedi.

Belediye olarak bundan böyle adil olacaklarını, herkese eşit düzeyde hizmet vereceklerini de kaydeden Yenigün, "Belediye Başkanınız olarak söz veriyorum. Sizler için hazırlayacağımız projeler hayata geçirildiğinde bizlere duacı olacaksınız. Şayet şimdiden düzeni bozmaya kalkışan olursa yeni yerde kesinlikle yer vermeyiz. Bugüne kadar ezildiniz. Zabıtası, polisi başınıza vurdu. Artık o denemler geride kaldı. Ak dönem başladı. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Size sahip çıkacağız. Birlikte güzellikleri gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Kent merkezindeki manavları kaldıracaklarını söyleyen Yenigün, balıkçılar için de ayrı bir yer yapacaklarını belirtti. Seyyar satıcılar da Belediye Başkanı Burhan Yenigün’e, yeni kurulacak semt pazarlarına gidecekleri sözünü verdi.

VAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 22:11:14
Güncelleme :3 Nisan 2004 Cumartesi 22:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?