7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van: TMO buğday alımına başladı

Ziraat Odası Van Şube Başkanlığı’nın girişimleri sonucu tekrar buğday alımına başlayan TMO Van Ajans Müdürlüğü’nün Van, Muş, Bitlis ve Ağrı illerinden de buğday alacağı kaydedildi.

TMO Van Ajans Müdürlüğü’nün kapanmasından sonra üreticilerin pazarlama konusunda çektikleri sıkıntıların giderilmesi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Alım ve Depolama Genel Müdürlüğü ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanlığı nezdinde başlatılan ikili görüşmelerin ardından TMO Van Ajans Müdürlüğü’nün tekrar açıldığını ifade eden Özgökçe, "Bu yıl ürün verimi fazla olduğu için çiftçilerimiz satış konusunda büyük sıkıntılar çekiyorlardı. Sınırlı sayıda bulunan ve kapasitesi belli olan fabrikalar da çiftçilerin getirdiği buğdayı almayınca üreticiler ürettikleri ürünlerini satamıyorlardı. Artık çiftçilerimiz 3 ay vade ile kilosunu 250 bin liradan fabrikalara satacakları buğdaylarını getirip TMO Van Ajans Müdürlüğü’ne getirilerek 350 bir liradan satacaklar.

 Ayrıca, il dışından buğday getiren çiftçilerimize kilogram başına 4 bin lira nakliye ücreti ödenecek. Ofisin açılışı çiftçilerim için bir umut oldu. Çiftçilerimiz ofise uğramadan ürünlerini ucuza satmasınlar" dedi.


TMO Van Ajans Müdürlüğü’nün, 7 bin ton kapasitesi olan silolarının dolana kadar buğday alımına devam edeceği kaydedildi.

iha-van
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 15:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?