7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van: Van YYÜ Tıp Fakültesi'nde 'tehdit' iddiası

Edinilen bilgiye göre, Van’ın Erciş İlçesi Salihiye Mahallesi’nde oturan Ekrem Eşmek isimli hasta, kısa bir süre önce astım ve bronşit için YYÜ Araştırma Hastanesi Göğüs Servisi bölümünde yatarak tedavi gördüğünü, çektiği kabızlık rahatsızlığı yüzünden bir akşam kendisine iğne yapıldığını söyledi.

Ertesi sabah uyandığında vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve şişmelerin meydana geldiğini ileri süren Eşmek, durumunu bildirdiği Dr. Hatice Deget’in morlukların en kısa zamanda geçeceğini söylediğini belirtti. Aynı gün, Dr. Hatice Deget tarafından zorla taburcu edildiğini öne süren Eşmek, şunları kaydetti:


"3 yıldır astım ve bronşit hastasıyım. Sevk edildiğim YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde 18 gün gördüğüm tedavi sonucunda hiçbir fayda görmediğimi defalarca doktora söyledim. Beni ısrarla taburcu etmek istediklerini söylediler. Ben de bu durumda taburcu olamayacağımı söyledim. Dr. Hatice Deget bana çıkışarak ’Kafamı bozarsan seni yan taraftaki yatağa yatırıp bir iğne daha yaparak 10 dakikada ömrünü bitiririm’ dedi. Daha sonra kendi elemanıyla işlemlerimi tamamlayıp, beni hastaneden kovarcasına taburcu ettiler. Sağlığımdan endişeliyim. Eğer bana bir şey olursa bunların sorumluları buradaki doktorlardır."


YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünde görev yapan Dr. Hatice Deget ve bölüm başkanı Dr. Kürşat Uzun ise, bilgilerine başvurmak isteyen gazetecilerle görüşmeyi reddettiler. Konunun aktarıldığı Hastane Başhekim Vekili Yrd. Doç. Dr. Faruk Kıroğlu’nun telefonla aradığı Dr. Uzun, gazetecilere konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağını söyleyerek, görüş bildirmekten kaçınarak iddiaları cevapsız bıraktı.

iha-van
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 14:13:11
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?