6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van: Van'da kürtçe kursu açılışında siyasiler şov yaptı

Kürt Dili Öğrenim Merkezi'nin 12.'si Van'da düzenlenen törenle açıldı. Cumhuriyet Caddesi Halitoğlu İş Merkezi'nde bulunan öğrenim merkezinin açılışına, Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Genel Başkan Yardımcısı Osman Özçelik, Adalet ve Kalkıma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Ebubekir Gülaçar, AK Parti Van Belediye Başkan adayı Burhan Yenigün, İstanbul Kürt Enstitüsü Başkanı Şefik Beyaz, Milli Eğitim Müdürü İlyas Sonar, Hollanda ve Almanya'nın Türkiye Büyükelçilikleri'nde görevli diplomatların yanısıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kürt Dili Öğrenim Merkezi Kurucusu ve Müdürü Hasan Güven, halkların kendi dillerini özgürce ifade etmesinin, dünya için atılmış tarihi bir adım olduğunu söyledi. DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Osman Özçelik ise yıllardır baskı altına alınarak yasaklanan Kürtçe'nin, Türkiye'ye güç katacağını iddia etti. Van Milli Eğitim Müdürü İlyas Sonar da konuşmasında, "Kursun amacı doğrultusunda etkili bir eğitim vermesi için Van Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman destekleyeceğiz" dedi.

Törene katılamayan Van Valisi Hikmet Tan'ın gönderdiği kutlama mesajının okunması sırasında, vatandaşların alkışladıkları gözlendi.

Kursta, "Kürtçe konuşup okuma yazması olmayanlara, Kürtçe konuşup okuma yazması olanlara ve Kürtçe konuşamayıp okuma yazma bilmeyenlere" olmak üzere 3 ayrı dalda eğitim verilecek. Kurs yöneticileri, Kürt Dili Öğrenim Merkezi'ne 3 bin 500 kişinin geçici kayıt yaptırdığını, ilk kayıt yaptıran 146 kişiye 6 derslikte 1 Nisan tarihinden itibaren eğitimin verileceğini belirttiler.
Kürt Dili Öğrenim Merkezi'nin açılışı sırasında bazı şahısların, PKK terör örgütünün sözde lideri bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşımaları dikkat çekti.

VAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 23:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?