7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van: zabıtaların operasyonunda kaçak olarak kesilmiş 50 kilo et ile bozuk 3 ton sebze yakalandı

Zabıta Müdürlüğü'ne bir vatandaşın Van'ın Hacıbekir Caddesi üzerinde bulunan bir kasap dükkanında kokmuş et sattığı ihbarıyla harekete geçen ekipler, işyerine baskın düzenledi. Sabah saatlerinde kasap dükkanına baskın yapan zabıta ve veteriner ekipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler. Kaçak olarak kesildiği belirlenen 50 kilogram ete el konuldu.

El konulan etler, Özalp yolu üzerinde bulunan şehir çöplüğünde imha etti. Ekipler tarafından işyeri hakkında tutanak tutulduğu belirtilirken, denetimlerin devam edileceği ve olayın tekrarı halinde kapatılacağı bildirildi. Bu arada vatandaşları da uyaran yetkililer sağlıksız gördükleri kasap ve işyerlerinin tespiti için mutlaka 'Alo 153' telefonuna ihbarda bulunmaları istendi.

Öte yandan, denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri şehir merkezinin çeşitli semtlerinde bulunan manav, bakkal ve seyyar satıcılara yaptıkları operasyonlarda 3 ton bozuk sebze ve meyveye de el koydu. El konulan sebze ve meyveler yine şehir çöplüğünde imha edildi.

iha-van
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 18:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?