6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van 19 Eylül'e hazırlanıyor

VAN'DA 19 EYLÜL HAZIRLIKLARI

Van Valisi Münir Karaloğlu, 19 Eylül'de Akdamar Anıt Müzesi'nde düzenlenecek olan 'Ayin' için Van'a mevcut yatak kapasitesinin çok üzerinde misafirin geleceğini söyledi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, 19 Eylül günü Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Adası'ndaki Akdamar Anıt Müzesi'nde düzenlenecek olan 'Ayın' öncesi otel ve misafirhanesi olan kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ile bir araya geldi. Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'nda yapılan ve Vali Yardımcısı Halil Berk ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Zeki Taştan'ın da hazır bulunduğu toplantıya başkanlık yapan Vali Karaloğlu, referandumdan dolayı okulların 20 Eylül'de açılmasının kendileri için bir avantaj olacağını belirtti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin de talepleri üzerine 2010-2011 eğitim öğretim yılını 27 Eylül'de açacak olması kendilerine yer temini konusunda imkan sağlayacağını söyleyen Vali Karaloğlu, 19 Eylül'de Akdamar Anıt Müzesi'nde düzenlenecek olan 'Ayin' için Van'a mevcut yatak kapasitesinin çok üzerinde misafirin geleceğini belirtti. Vali Karaloğlu, "Bizim Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediye belgeli otellerimizin tümünün yatak sayısının toplamı 3 bin civarındadır. Kamu kurum ve kuruluşların misafirhanelerinin de 600 civarında bir yatak kapasiteleri mevcuttur. Ancak şuan ki otel rezervasyonlarına bakıldığında Van'a gelecek misafir sayısı 5 bin civarındadır. Geriye kalan bin 500-2 bin kişinin ise nerede misafir edileceğini sektör yöneticileri ile tartışarak belirleyeceğiz" dedi.

Vali Karaloğlu, Van'da herkesin göğsünü kabartan bir gelişme olduğunu ve bunun da kendiliğinde gelişen bir sivil inisiyatifin, 'Eğer Van'a gelecek misafirlere otelleriniz yetmiyorsa, misafirhaneleriniz yetmiyorsa biz Vanlılar olarak evlerimizi misafirlere açıyoruz' kampanyasının olduğunu ifade etti. Kampanyanın bir sivil hareket olarak başlatıldığını ve halen devam ettiğini anlatan Vali Karaloğlu, "Ben her şeyden önce bu kampanyayı başlatanları tebrik ediyorum. Biz tarihin hiçbir döneminde farklı inançlara, farklı etnik gruplara mensup insanlara hiçbir zaman öteki muamelesi yapmadık. Bunun en güzel testi eski Van şehrine gittiğinizde orada camisi, şapeli ve diğer ibadethaneleri yan yana görürsünüz. Yani birçok semavi dinin ibadethanesini 400 metrekare çapındaki bir alan içerisinde görebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Bu topraklarda Selçuklar döneminde itibaren ne Selçuklular ne Osmanlılar ne de Türkiye Cumhuriyeti döneminde farklı inançlara farklı muamele yapılmadığını kaydeden Vali Münir Karaloğlu, "Zaten biz bu topraklarda hep beraber ırk ve inanç farkı gözetmeksizin barış içerisinde yaşamış ve yaşayabilmişiz. Bunu test etmiş ve başarıyla geçmiş bir toplumuz. Vanlıların bu güzel hareketi de bence alkışlanacak ve ben bu kampanyayı başlatanları da destek veren Vanlı hemşerilerimi de kutluyorum. Şu ana kadar bin 500 kişi 'Van'a gelecek misafirlerimizi evimizde ağırlayabiliriz' demiş. Bunlardan bazı kişiler hatta 2 veya 3 kişiyi ağırlayacağını beyan etmiştir. Bu da demek ki biz misafirlerimizi ağırlamaktan çok zorlanmayacağız. Önemli olan iyi organize olmamızdır. İyi organize olmak için de bugün bu toplantıyı gerçekleştirerek sektör temsilcilerimiz ile sorunlarımızı masaya yatıracağız" ifadelerini kullandı.

Vali Karaloğlu yaptığı açıklamanın ardında toplantı basına kapalı olarak devam etti.

VAN'DA 19 EYLÜL HAZIRLIKLARI
VAN'DA 19 EYLÜL HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 16:45:03
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 16:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?