5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van 30 proje ile birinci oldu

Van Valisi Özdemir Çakacak, kent olarak AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamındaki Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'na sundukları 30 proje ile ülkede birinci olduklarını kaydetti.

Vali Özdemir Çakacak, düzenlenen bir toplantıyla IPA kapsamında kentte yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Çakacak'ın yanı sıra yardımcıları Mehmet Nuri Başaran ve Hasan Yılmaz ile Doğu Anadolu Kalkınma Birliği Teknik Koordinatörü Mehmet Emin Çakan katıldı. Toplantıda çeşitli bilgiler veren Çakacak, IPA'nın 43 ilde uygulanacağını kaydetti. Bu iller arasından belirli merkezler seçildiğini kaydeden Çakacak, Van'ın da merkez illerden biri olduğunu dile getirdi. IPA kapsamındaki Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'nın teklif çağrısı için 75 milyon 980 bin Euro bütçe ayrıldığını dile getiren Çakacak "Bu bütçenin yüzde 80'inin ilimizin de içinde bulunduğu 15 büyüme merkezinden gelecek olan projelere aktarılması kararlaştırılmıştır. 14 Kasım 2008 - 16 Ocak 2009 tarihleri arasındaki teklif sürecinin tamamlanmasına müteakip Sanayi ve Ticaret Bakanlığı gerekli değerlendirmeleri yapmıştır. Buna göre, ilgili bakanlığımızın yayınlanan resmi sonuçlarına göre, toplam 532 proje teklifi iletilmiş ve bu projelerin 464'ü ön eleme sürecini geçmiştir" dedi.

Valilik olarak, gerek teklif çağrısı öncesinde gerekse sonrasında, ilde ve bölgedeki kapasiteyi kullanarak IPA fonundan en üst düzeyde faydalanmak için Doğu Anadolu Kalkınma Birliği'nin bünyesinde oluşturulan Proje Koordinasyon Merkezi aracılığıyla IPA süreçlerini yakından takip ettiklerini belirten Vali Özdemir Çakacak ayrıca kamu kurum, kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Çakacak, "Van IPA kapsamındaki Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'na 30 proje sunarak en çok proje sunan il olmuştur. Bu projelerin toplam bütçesi 95 milyon 314 bin Euro'dur. Ayrıca ilimizden sunulan 30 projeden 17'si Doğu Anadolu Kalkınma Birliği'nin teknik desteği ile hazırlanmıştır" şeklinde konuştu.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'na gösterilen ilgiden dolayı kamu kurum, kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Vali Özdemir Çakacak, 13 Şubat 2009 tarihinde teklif süreci başlayan IPA kapsamında uygulanacak olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı için de hazırlıklara başladıklarını ve konu hakkında çeşitli toplantılar yapacaklarını dile getirdi.

Öte yandan konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, kamu kurum, kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 15:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?