5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van ABİGEM açılıyor

VAN ABİGEM AÇILIYOR

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın en önemli projelerinden biri olan Van Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) açılacağı bildirildi.

Türkiye'de ilk aşamada Kocaeli, İzmir ve Gaziantep'te kurulan ABİGEM'ler daha sonra taleplerin artmasıyla bu sayı 15'e çıkarıldı. Son alınan kararla Van, Sivas, Batman ve Hatay'da ABİGEM kurulması ile bu sayı 19'a çıkacak. Şu an malzeme alımları yapılan Van ABİGEM'in ilk parti malzemeleri Van Ticaret ve Sanayi Odası'na ulaştı. Mayıs ayı içinde tüm altyapısı, teknik donanımı ve personel alımlarının bitirilmesi ile açılması beklenen Van ABİGEM, Van ve çevresindeki iller için önemli bir fırsat oluşturacağı bildirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van ABİGEM'in kurulmasının ilimiz ve çevresindeki illere önemli bir kazanım sağlayacağını ifade ederek, "Van ABİGEM halihazırda iş sahibi olup pazarlarını geliştirmek ve verimliliklerini artırmak isteyen işletmelerin yanı sıra yeni işe başlamak isteyen girişimciler için de bölgedeki bir numaralı temas noktası olacaktır. Van ABİGEM ilimizde ekonomik kalkınmaya yönelik olarak KOBİ'lerin potansiyellerini tamamen kullanabilmeleri için gerekli tüm yönetim danışmanlığı hizmetlerini, bilgi desteğini, eğitim hizmetlerini sağlayarak uluslararası rekabet güçlerini arttırmalarına destek olmak amacıyla kurulmaktadır. Bunun yanında imalat ve hizmet sektörlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının geliştirilmesine katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

3 yıl boyunca AB tarafından finanse edilecek olan Van ABİGEM, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Van Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yürütüleceğini ifade eden Nadiroğlu, Van ABİGEM bünyesinde bir laboratuar kurulması için de çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Mirza Nadiroğlu, "Bu çerçevede özellikle ilimiz merkezinde ve bölge illerindeki sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumların görüşleri bizim için önem arz etmektedir. Bu konuda sivil toplum örgütlerinden alınacak görüş ve öneriler doğrultusunda laboratuar kurulması çalışmalarımız hızlanacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 12:20:02
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 16:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?