5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Van albümü' hazırlanıyor

'FOTOĞRAFLARLA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE VAN ALBÜMÜ' HAZIRLANIYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Vangölü Çevresi Tarihi Eserleri ve Kültür Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 25 başlıkta hazırlanmakta olan Van Külliyatı'nın 24. cildinde 'Fotoğraflarla Geçmişten Günümüze Van Albümü'ne yer verileceği belirtildi.

Alınan bilgilere göre, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan tarafından desteklenen, Van'ın kültür ve tarihi değerleri ile çeşitli yönlerini geniş kapsamlı şekilde içine alacak olan Van Külliyatı projesinin hazırlandığı belirtildi. Proje kapsamında hazırlanan 'Fotoğraflarla Geçmişten Günümüze Van Albümü'nün tamamen gönüllü olarak görev alan İkram Kali ve Sinan Başak'tan oluşan komisyon tarafından hazırlanacağı belirtildi. Komisyonunun albümde yer alacak eski Van fotoğraflarını Vanlı aileler, Van dostları ve kurum ile kuruluşların arşivlerinden sağlanmaya çalışacağı kaydedildi. Albümde kullanılacak olan fotoğrafların kime, hangi aileye, hangi kuruma ait olduğunu anlatan bilgilere ayrıca yer verilecek ve böylece fotoğraf ve fotoğrafları paylaşan kişiler belgelenerek, arşivlenecek ve ölümsüzleşeceği bildirildi.

Van'ın geçmişini, geçirdiği değişimi görsel malzeme ışığında görebilecek olan albüm çalışmasının bir ölçüde kentin eski kimliğini ortaya konulacak. Albüm ile hafızalar tazeleneceği belirtilirken, geçmiş ile gelecek arasında köprü kurulabilmesi için eski Van fotoğraflarının hak ettiği değeri albümde bulacağı kaydedildi. Bunun içinde, 'Fotoğraflarla Geçmişten Günümüze Van Albümü' komisyonu kaybolmaya, unutulmaya yüz tutan Van fotoğraflarını gelecek kuşaklara aktarmak, Van için değerlendirmek isteyen Vanlılardan, Van dostlarından, kurum ve kuruluşlardan Van fotoğrafı desteği beklendiği bildirildi. İstenilen zenginlik, içerik ve kaliteye sahip bir albüm hazırlanabilmesi için herkes elinde bulundurduğu Van fotoğraflarla bu projeye destek vermesi istenildi. Albüme eski Van fotoğraflarıyla destek vermek isteyenler, elerindeki eski Van fotoğraflarını albüm hazırlama komisyonu başkanı İkram Kali ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vangölü Çevresi Tarihi Eserleri ve Kültür Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü'ne teslim etmeleri veya alınması için haber vermeleri gerektiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 16:54:03
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 18:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?