7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van Belediye Başkanı Özarslaner görev sürecini anlattı

Van Belediye Başkanı Şahabettin Özarslaner, hizmetin en iyisine layık olan Van halkı için, 5 yıl içinde yapamadıkları hizmetlerden dolayı özür dilediğini, yaptıkları hizmetleri de helal ettiğini söyledi.
18 Nisan seçimlerinde Demokratik Halk Partisi'nden (DEHAP) seçildikten sonra partisinden istifa ederek, bağımsız olan Van Belediye Başkanı Şahabettin Özarslaner, yaptığı basın toplantısıyla, görev süresince yaptığı çalışmaları anlattı.
Yeniden seçilme adına görev yapmadığını belirten Özarslaner, kendisi ve çalışanlarla birlikte halkın hizmetkarı oluğunu söyledi. Belediyenin bazı birimlerinde zaman zaman rüşvet alındığı yolundaki iddiaları değerlendiren Başkan Özarslaner, "Belediyede çalışan bir kişi, benim adıma veya kendi adına bu halktan tek kuruş alma hakkına sahip değildir. 'Biz, halkın hizmetkarıyız' anlayışı ile yaklaştık. Ama buna rağmen birgün bir tanesi gelip de başkanım, 'bu görevli şu yanlış teklifte bulundu' gibi yaklaşımı ne yazık ki göstermedi. Eğer göstermiş olsalardı, ben o görevlinin boynunu koparırdım. Ama olmadı, ben vicdanen müsterihim. Tek bir Vanlı veya müteahhit, Van Belediye Başkanı şöyle kirli ilişki içerisindedir derse, politikayı ve yaşamı bırakırım" dedi.
Van halkını sevdiğini, onlara layık olabilmek için de büyük çaba sarf ettiğini kaydeden Başkan Özarslaner, Van eski Valisi Durmuş Koç'un çalışmalarında kendisine engel olduğunu ileri sürdü. Özarslaner, "Ben, göreve başladıktan sonra merkezi hükümetten çok ciddi destekler almadık. Halka güvenerek, sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşlarıyla iyi diyalogla çözüm üretileceğine inandım. Bu konuda herkesin büyük desteğini gördüm. Göreve başlarken Van eski Valisi Abdulkadir Sarı'nın desteklerini görürken, yine Van eski Valisi Durmuş Koç da, işimizi aksatmak, sekteye uğratmak ve çalışmamamız için ne gerekiyorsa yaptı. Ben ona hakkımı helal etmiyorum ve onu Allah'a havale ediyorum. 14 aydır görevde olan Van Valisi Hikmet Tan, Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik başta olmak üzere, 2 dönem milletvekili olanlardan, sivil toplum örgüt temsilcilerinden, görev yapan belediye personelinden, bizimle birlikte göreve devam eden meclis üyelerine ve basın mensuplarına çok teşkekkür ediyorum" diye konuştu.
29 Mart'ta seçilecek yeni başkana da tavsiyelerde bulunan Başkan Özarslaner daha sonra, yapım çalışmaları devam eden Yaşar Kemal Parkı, Şahabettin Özarslaner Spor Kompleksi, Yeni Hayvan Pazarı, Atatürk Parkı, Demokrasi ve Barış parkları gibi projelerini tanıttı.
VAN - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 23:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?