6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van Belediye Başkanı'ndan anonslu teşekkür

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, başlattıkları "Kaldırım işgaline son" çalışmaları için kendilerine destek olan vatandaşlara, yaptığı anonsla teşekkür etti. Yenigün, seyyar satıcı sorununun çözümü için de önemli projelerinin olduğunu belirtti.


Anons sistemi ile halka seslenen Başkan Yenigün, 28 Mart gününden itibaren Van'ın daha modern ve yaşanılabilir bir şehir olması hizmet yarışına girdiklerini söyledi. Yenigün, ilin yıllarca birikmiş ve kronik hal almış sorunlarının mevcut olduğunu belirterek, "Bu sorunların giderilmesi için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Seyyar konusunun çözümü için ciddi projelerimiz mevcuttur. Seyyar satıcıları mağdur etmeden, sayılarını artırdığımız semt pazarlarına kanalize ederek, şehrin rahat nefes almasını sağlayacağız. İyi niyet göstergesi olarak, seyyarların daha önce ellerinden alınan araçlarını semt pazarlarına gitmeleri şartıyla kendilerine geri iade ettik" dedi. Belediye Başkanı Burhan Yenigün, şehrin önemli bir sorunun ise kaldırım işgalleri olduğunu da belirterek, şunları söyledi:


"Kaldırım işgalleri ile şehrin estetik görüntüsü bozulduğu gibi yayaların geçiş hakkı da çiğneniyor. Bunun önüne geçmek için başlattığımız çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başlamıştır. İlk uygulama olarak Ordu Caddesi'nde başlattığımız çalışmalarımıza esnafımız büyük destek vermiştir. Bu uygulama ile kaldırım işgallerine son verilmiş ve buralara bir düzen getirilmiştir. Zabıtalarımızın ciddi çalışması ve denetimlerinin sürekli hale getirilmesi ile pilot bölge olarak seçtiğimiz Ordu Caddesi'nde yapılan uygulama takdire şayandır. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza, vatandaşlarımıza ve belediye çalışanlarına teşekkür eder, saygılar sunarım" dedi.

VAN - İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2004 Perşembe 00:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?